Als je op zoek bent naar een fietsbril, is het aanbod enorm. Maar wanneer je in het dagelijks leven een gewone bril draagt, wordt de keuze voor een fietsbril al een stuk beperkter. Daar heeft KOO de optical clip voor bedacht, zodat ook de brildragende sporter met zijn bril op pad kan. Daarnaast lanceert KOO ook een Photochromic lens.

Optical Clip

De optical clip is een inzetstukje dat ze hebben gemaakt voor in de KOO Demos en Spectro brillen. De clip weegt (zonder glas) maar 1.8 gram en wordt 3D geprint. Je klikt de optical clip vast op de neusvleugel van de twee bovengenoemde modellen. Als je dit dan in je bril klikt heb je eigenlijk een zonnebril op sterkte en heb je de voordelen van de Koo brillen. Een van die voordelen kan dan ook de nieuwe Photochromic lens zijn. Een optical clip kost € 50,- maar dat is zonder glazen op sterkte. Die zal je zelf bij de opticien moeten laten maken en monteren.

Photochromic lens

De Photochromic lens die KOO lanceert is ook geschikt voor de Demos en Spectro bril. Deze lens is los verkrijgbaar als je al een van deze brillen al in je bezit hebt. Hij kost dan € 90,-. Maar hij is ook te koop als complete bril en dan is de prijs € 200,- als je kiest voor de Spectro en € 190,- voor de Demos. De lens heeft een contrast verhogende werking en anti-condens coating. Maar het grote voordeel van de Photocromic lens is dat hij meekleurt met de weersomstandigheden. Deze lens, die uit de fabriek van Zeiss komt, kan zijn licht doorlatendheid aanpassen van 69% tot 12%. Als het donker en grauw weer is, zal deze lens dus heel veel licht doorlaten tot maximaal 69%. Als de zon spontaan gaat schijnen zal de lens donkerder kleuren en slechts 12% aan licht doorlaten.

Meer informatie over deze accessoires en de KOO brillen kan je vinden bij Koo of bij de verdeler van Koo, Carbonbike

Tags: