Het Italiaanse merk Koo, dat onderdeel is van Kask, heeft hun assortiment voor brillen uitgebreid met de Spectro en de Demos. De bril is gelanceerd op de dag voor de start van de Tour de France en zal te zien zijn op de neuzen van de heren en dames van Trek Segafredo. De stijl volgt de trend die we bij meer brillenmerken zien, waarbij afgeweken wordt van de wat klassiekere bolle lens.

Koo Spectro White/Silver

Koo Spectro

De Spectro heeft een behoorlijk grote lens, die bestaat uit één deel. De lens is samen met Zwitserse lenzenspecialist Zeiss gemaakt. Het idee van de grote lens is, naast het beschermen van de ogen van de renner tegen insecten en rijwind, ook een panoramisch beeld te bieden. De bril heeft verschillende openingen zodat hij goed kan ventileren en dit voorkomt dat hij zal beslaan.

Koo Spectro Black/Red

De Spectro is verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren en elke kleur komt met een bepaald type lens. Dit houdt in dat je bij een bepaalde kleur ook direct kiest voor een specifieke lens. Wil je bijvoorbeeld graag rijden met de rood/oranje lens dan kies je automatisch ook voor het zwarte frame. Naast deze opties is er één type lens apart verkrijgbaar, en dat is de Pink VLT uitvoering. Voor de bril wordt een gewicht van 37 gram, een breedte van 144 mm en lengte van 125 mm opgegeven. De bril heeft verstelbare neusvleugels en de pootjes zijn voorzien van een elastomeer voor de grip. De Spectro is verkrijgbaar voor € 179,- en de aparte Pink VLT lens kost € 40,-.

Koo Spectro White/Green

Koo Demos

Volgens de gegevens van Koo past de lens van de Demos ook in het frame van de Spectro. Deze bril heeft wat rondere vormen in vergelijking met de Spectro en ik vind de Demos dan ook een wat subtieler. Persoonlijk zou ik ook kiezen voor dit model. De specificaties van de Demos zijn nagenoeg gelijk aan de Spectro.

Koo Demos Glass/Red

Qua gewicht is de Demos met 36 gram een fractie lichter dan de Spectro. De breedte is met 144 mm gelijk, maar iets langer met 130 mm. Ook deze bril heeft vier openingen voor ventilatie, elastomeer grippers aan de pootjes en een verstelbare neusvleugel. Ondanks de vergelijkbare specificaties is de Koo Demos € 30,- goedkoper. Hij kost € 149,- en is verkrijgbaar in zeven verschillende combinaties wat betreft kleur en lens. De eerder genoemde los verkrijgbare Pink VLT lens is dus ook met deze bril te gebruiken.

Koo Demos White/Lightbrown

Alle kleuren in combinatie met de verschillende lenzen kan je zien op de website van Koo.

Koo Demos Black/Rose