Als fervent podcast luisteraar vind ik het leuk om zo nu en dan naar een live opname van een podcast te gaan. Want in plaats van al sportend of auto rijdend luisteren zit je in een – vaak – leuke theaterzaal en draait het echt even om de podcast, en luister je naar de onbewerkte, live opname van een podcast. In dit geval bezocht ik een opname van De Rode Lantaarn, een podcast over wielrennen met aan tafel onder andere Frank Heinen en Benja Bruijning.

De bankzitters, zo noemen ze zichzelf. Al bankhangend de koers kijken om ervoor of erna de koers uitgebreid te analyseren. De presentatoren zijn Tim de Gier, Jonne Seriese en Maike van Leeuwen en de vaste gasten zijn Frank Heinen, Benja Bruijning en Bram Tankink. Een leuke club wielerfanaten die in een wisselende samenstelling de podcast presenteren, en voor en na vrijwel elke grote wielerkoers zijn ze erbij.

Live opname in De Kleine Komedie

En zo nu en dan is er dus een live opname, en daar waren we bij! De podcast werd in dit geval opgenomen in het oudste theater van Amsterdam, De Kleine Komedie. Na een biertje en een babbeltje met andere wielerliefhebbers in de foyer konden we gaan zitten in de comfortabele stoelen van de theaterzaal. Na een sterkte intro van Frank Heinen kwamen de anderen ook het podium op. Op Bram Tankink na was iedereen er en de tafel was dus goed gevuld.

Een uitgebreide nabeschouwing op wielerjaar 2023

In de podcast stond wielerjaar 2023 centraal, en aan de hand van fragmenten uit de koers werden de hoogtepunten van het wielerseizoen doorgenomen. De voorjaarsklassiekers, de drie grote rondes en het WK, alles kwam aan de beurt en werd uitgebreid besproken in een podcast van zo’n twee uur. En uiteraard kwam ook de mogelijke fusie tussen Jumbo-Visma en Soudal-Quick-Step uitgebreid aan de orde. De show (en uiteindelijk dus ook de podcast) luistert gemakkelijk weg en je merkt heel duidelijk de goede dynamiek tussen de vijf op het podium. De tijd vliegt en er wordt een hoop afgelachen, zowel in de zaal als op het podium. Wat mij betreft een geslaagde avond, en de volgende keer ben ik er zeker weer bij. Hieronder vind je de link naar de Podcast van De Rode Lantaarn, waar de opname van deze show geplaatst gaat worden.

Mocht je het leuk vinden om ook eens een live opname van een podcast bij te wonen raad ik je aan om de socials van je favoriete wielerpodcast in de gaten te houden, want daar wordt vaak informatie gedeeld over een live opname. Of gewoon goed naar de podcast zelf luisteren natuurlijk 😉 En mocht je nog op zoek zijn naar leuke podcasts over wielrennen dan raad ik je aan om ons stukje over Nederlandse podcasts voor wielrenners te lezen.

Tags: