Dat podcasts ongekend populair zijn weten we al een tijdje, en ook voor wielervolgers is er genoeg te luisteren. En dat is leuk, want door de hoeveelheid tijd in een podcast wordt er vaak dieper op bepaalde onderwerpen ingegaan waardoor je veel te weten komt. We hebben al eerder een overzicht gemaakt van de wielerpodcasts, maar inmiddels zijn er weer een aantal podcasts bijgekomen. In willekeurige volgorde vind je hieronder een overzicht van leuke podcasts over wielrennen.

In koers

Sinds kort zijn collega’s, trainingsmaten en vrienden Wout Poels en Dylan van Baarle een podcast gestart, waarin ze vertellen over hun belevenissen als wielerprofs. Twee sympathieke gasten met mooie verhalen vanuit het peloton.

De Rode Lantaarn

Tim de Gier, Jonne Seriese, Maike van Leeuwen, Frank Heinen, Benja Bruijning en Bram Tankink maken in wisselende samenstellingen podcasts waarin ze voor- en nabeschouwen op wielerkoersen, renners interviewen en hun passie voor wielrennen uiten.

Live Slow Ride Fast

Deze podcast heeft waarschijnlijk geen introductie nodig, want de podcast van ex-prof Laurens ten Dam en Stefan Bolt is ongekend populair. Met veel inside information vanuit het peloton en als vaste tafelgast de altijd scherpe Thomas Dekker, luisteren de podcasts heerlijk weg.

Cycling Inside

De 24-jarige Lars van den Berg is misschien niet de meest bekende Nederlandse wielerprof, maar de jonge renner van Groupama – FDJ timmert lekker aan de weg. Samen met Niels Willemse en vaak leuke gasten zoals Jasper Ockeloen en Leo van Vliet maken ze een mooie podcast.

Wielerflits

Naast een website met het laatste wielernieuws hebben de mannen van Wielerflits ook een podcast, waarin het laatste wielernieuws uitvoerig wordt besproken.

De grote plaat

De grote plaat is een podcast door John den Braber en Blaudzun, waarin muziek en koers op een leuke wijze wordt gecombineerd. Een mooie combi, en gasten als Fabio Jakobsen en Merijn Zeeman maken het alleen nog maar interessanter.

In het wiel

In het wiel is de podcast waarin journalist en tegenwoordig zelfs semi-prof Thijs Zonneveld samen met Hidde van Warmerdam vooruitblikken en terugkijken op wielerkoersen. Interessante gasten als Niki Terpstra en Annemieke van Vleuten komen voorbij.

Wegkletsen

Een nieuwe podcast is die van Roxane Knetemann en Ellen van Dijk. Twee wielervrouwen die lekker een eind wegkletsen over het vrouwenpeloton. Ze bellen elke week iemand uit de wielersport, zo kwam bijvoorbeeld Marianne Vos al voorbij.

Beter Worden

De Beter Worden podcast is eigenlijk een vreemde eend in de bijt, omdat deze podcast gaat over trainen, eten en slapen in plaats van het laatste wielernieuws. Met Laurens ten Dam, Jim van den Berg en Stefan Bolt zitten er drie bekwame mannen aan tafel die per aflevering een specifiek onderwerp behandelen. Heel informatief!

De kopgroep

Als laatste in dit lijstje hebben we podcast De kopgroep, van NPO Radio 1. Met Joost Vullings, Mart Smeets en Maxim Horssels van Wielerflits of Martijn Hendriks van de NOS aan tafel praten de mannen je bij rondom grote koersen als de voorjaarsklassiekers en de grote rondes.

Genoeg te luisteren dus, en er zijn er nog veel meer podcasts om te beluisteren. Laat gerust weten welke podcast ook in dit overzicht thuishoort.

Tags: