Naast alle verschillende smeermiddelen is het merk Boeshield al een tijdje op de markt, dus een mooie tijd voor een test.

Het smeermiddel komt uit de vliegtuig industrie, want het is ontwikkeld door Aerospace Technology afdeling van BOEING Company. Dan worden we altijd iets kritischer en worden de verwachtingen iets hoger. Bij sommige merken wordt namelijk de vliegtuigindustrie gebruikt als marketing instrument terwijl de kwaliteit nogal te wensen over laat en daar houden we niet zo van. We kregen van Boeshield de T9 Bicycle opgestuurd.

Eerst de ketting
Allereerst maar eens testen op de ketting. Ketting schoongemaakt en Boeshield erop. Het valt op dat het spulletje best wel dun is voor een smeermiddel (je hebt daar verder geen last van maar het valt op). Op advies van Boeshield een uurtje of 2 laten zitten zodat het goed kan intrekken en daarna de ketting uitwrijven. Later merken we dat het ook prima werkt als het inwerken niet zo lang duurt.

Dan het fietsen. De ketting loopt erg soepel dus dat gaat goed. Maar aan de andere kant zijn er wel meer middeltjes die in eerste instantie goed en soepel werken maar daarna toch snel hun werking verliezen. Vooral met regen, zand en modder. Na de eerste tocht de ketting niet schoongemaakt om te kijken wanneer de werking van het smeermiddel minder gaat worden. Daarna nog verschillende tochten gefietst en we waren toch wel verrast over het lang blijven werken van het smeermiddel. Om er zeker van te zijn dat we ons niet vergissen hebben we wat andere smeermiddelen op andere fietsen getest en daarbij begint de ketting toch sneller te knarsen. Opmerkelijk! Zou het BOEING verhaal dan toch geen marketing verhaal zijn.

De modder in
Dan nog maar even in extreme omstandigheden testen. De modder in met de Cyclocrossfiets. De smering is erg goed en het schoonmaken gaat heel erg makkelijk. Omdat de ketting na het uitwrijven droog is, blijft het vuil er niet goed aan plakken. Het is gewoon lastig om een minpunt te vinden, tja nou als we heel ver zoeken misschien dan de naam: Boeshield… Deze naam geeft, waarschijnlijk alleen in het Nederlands, een vreemde associatie met de tekenfilm van de os “Boes”.

De prijs van het de Boeshield T9 (inhoud 4Oz) is: 14,95  Het heeft ook geen zin om een ellenlange review hiervan te maken. Dus hierbij onze samenvatting:

Voordelen:

  • de smering blijft erg lang werken
  • droogt goed op dus niet plakkerig

Nadelen:

  • Geen, nou als je iets wil bedenken: de naam dan

Conclusie:

De Boeshield T9 werkt echt heel erg goed, en niet alleen voor de ketting. Ook voor het smeren van andere fietsonderdelen. Totdat we een beter smeermiddel voor de fiets tegenkomen gebruiken wij Boeshield T9!

 

WIN een flesje
Omdat Boeshield zelf ook erg enthousiast is over hun product mogen wij 5 flesjes Boeshield T9 weggeven. Vertel hieronder in de comments te vermelden op welke fiets je Boeshield wil gaan gebruiken dan zullen wij vrijdag 8 december (update: vrijdag de 8e bestaat niet, dus wordt het zaterdag de 8e) na 22 uur, 5 winnaars trekken uit de comments. Dan kun je zelf testen en zien dat we gelijk hebben.)

UPDATE DE 5 WINNAARS ZIJN:

  • Marco – Bianchi Infinito
  • Job – Stumpjumper – Brooklyn Machine Works, Gangsta Track V2,  Gazelle Champion Mondial
  • Adrie – Fondriest tf2 1.0 ultegra di2
  • Paco – Kuota Kebel
  • Jeroen – Cervélo RS, Specialzied Stumpjumper
Gefeliciteerd, en we zullen via mail even jullie postgegevens willen ontvangen.

 

Via Boeshield