Op 14 maart alweer waren we te gast bij Rapha voor de bekendmaking van ‘hun’ custom project in samenwerking met Kamp Seedorf. Bij de lancering van het Rapha Custom programma schreven we al over een samenwerking tussen Kamp Seedorf en Rapha met het thema Amsterdam Sjiek. Het enige dat we toen konden melden is dat het ‘iets met een tijgerprint’ zou zijn.

Hate it or love it
Zoals aangekondigd is het ontwerp een ode aan Nel Veerkamp. De vrouw die bekend werd dankzij het programma Man Bijt Hond en werd gezien als het styl icoon van de tijgerprint. De artiesten van Kamp Seedorf maakten na haar overlijden een street-art portret bij het Buikslotermeerplein in Amsterdam-Noord. Uiteraard met tijgerprint.

Met dat kunstwerk in gedachten hebben de mannen van Kamp Seedorf de Pro Team Midweight Jersey gecustomized. Het ontwerp ligt er, de stof is bedrukt en was het de afgelopen maand tijd om er een jersey van te maken. En zoals Rapha zelf ook aangeeft, you hate it or you love it. Het ontwerp en de details zijn erg tof gedaan maar het dragen van dit shirt zal niet voor iedereen zijn weggelegd.

Het design van het tijgerprint is net als de muurschildering. Het lijkt als of het met de hand geschilderd is en dat geeft het een gaaf effect. De herkenbare Rapha band rondom de bovenarm en de kraag zijn knalrood. Deze kleur zie je ook terug in het Kamp Seedorf logo.

Alleen in Rapha Clubhouse
De jersey is in een gelimiteerde oplage en kost € 165,-. Je moet hiervoor bij het Rapha Clubhouse zijn in Amsterdam, deze keer niet online. In tegenstelling tot de Rapha Custom lijn, die zowel voor heren als dames te bestellen is, is er voor deze jersey alleen een heren uitvoering.

Meer info via Rapha

Foto’s via Tom Bergman