Afgelopen week lanceerde Rapha hun nieuwe concept, waarmee je met een club, team of vriendengroep je eigen kleding kan ontwerpen. De Rapha Custom lijn maakt het nu voor iedereen mogelijk om, net als de mannen van team EF Education powered by Cannondale, in unieke Rapha kleding rond te rijden.

Pro Team en Classic collectie
Bij het ontwerpen van de kleding kan je kiezen uit verschillende producten uit de Pro Team of de Classic collectie. In de toekomst zal het aantal items uit de Classic collectie, die beschikbaar zijn voor het custom programma, verder uitbreiden. Ook de Core collectie zal dan onderdeel worden van het custom programma. Met het custom programma is het op dit moment mogelijk om jerseys, bibshorts en accessoires te ontwerpen en bestellen. Hierbij is er een minimale oplage van vijf stuks per item. Onder accessoires vallen in dit geval een gilet, armwarmers en een mouwloze baselayer. Alle items zijn beschikbaar voor zowel mannen als vrouwen.

Customize tool
Op de website staat een tool waarbij je je eigen kit kan ontwerpen. Hierbij ga je stapsgewijs door het ontwerpproces waarbij je begint met het kiezen van een layout. Deze kan je vervolgens naar wens ‘inkleuren’. Naast verschillende kleuren kan je ook kiezen uit vele verschillende patronen, die daarna ook nog naar eigen smaak zijn aan te passen. De mogelijkheden zijn erg uitgebreid. Daarbij zie je elke wijziging direct op je beeldscherm zodat je een goed beeld krijgt van je ontwerp. De derde stap in het proces is het eventueel toevoegen van logo’s en tekst. Daarbij kan je, wat tekst betreft, kiezen uit een flink aantal lettertypen en kan je de grootte en kleuren naar wens aanpassen. Laatste stap in het ontwerp proces zijn de details. Daarbij doelen ze op het Rapha logo die altijd op je kleding staat, waarvan je de kleur kan aanpassen. Ook kan je kiezen voor een zwarte of witte rits en grippers. De prijzen zijn afhankelijk van hoeveel je items je besteld en de levering is binnen 8 weken.

Kamp Seedorf
Tijdens de lancering van de Customize programma op 14 maart zal er een ‘Amsterdam Sjiek’ limited edition jersey worden gepresenteerd. Met de jersey willen ze laten zien wat de mogelijkheden van het custom programma zijn. Het ontwerp is tot stand gekomen in samenwerking met Kamp Seedorf, een groep straatkunstenaars uit Almere. Er zal iets van een tijgerprint in het ontwerp zitten wat een ode is aan Amsterdamse types als Nel Veerkamp en Rooie Sien. De jersey wordt begin mei verwacht in het Clubhouse in Amsterdam, waar hij in een gelimiteerde oplage beschikbaar zal zijn.

De set kleding die je op de foto’s ziet is een limited custom set die we van Rapha kregen toegestuurd. Deze set heeft een oplage van 100 stuks en daar zal het ook bij blijven. Het ontwerp is een soort schets die de verschillende opties mooi weergeeft, zoals de positie van de logo’s en de samenstelling van de stoffen en het gebruik van kleuren. Het afgelopen jaar zijn er een aantal ploegen geweest die al gebruik gemaakt hebben van het Rapha Custom programma. Dit was de opstart en test-fase en onder andere Team F.A.S.T. was daarbij betrokken. Het resultaat van het Rapha tenue van Team F.A.S.T. lieten we eerder al zien, waarbij er tussen de sponsoren een erg herkenbaar logo te vinden is:).

Meer info via Rapha

Tags: