Snow Peak zal voor de avonturiers een bekend merk zijn. Het merk maakt zo’n beetje alles voor de outdoor liefhebber. En alles is van luxe materialen gemaakt om echt in stijl te kunnen kamperen. Dus geen plastic spork, maar van roestvrijstaal of titanium. In samenwerking met Rapha hebben ze een aantal essentials gemaakt voor de Explore lijn van Rapha.

Titanium Spork, Mok en RVS Kanpai fles

De Snow Peak X Rapha collectie bestaat uit een spork, een mok en een Kanpai fles. De spork en mok zijn gemaakt van titanium. Het titanium zorgt er natuurlijk voor dat je bagage licht blijft. Op de spork zijn de logo’s van Rapha en Snow Peak subtiel aangebracht. Met een lengte van 16,5 centimeter is de Spork ook lang genoeg om in een pannetje te roeren. De spork kost € 15,-.

De mok heeft inklapbare oortjes zo kun je de mok goed vastpakken, maar ook makkelijker opbergen in je bikepacking tas. Je kunt ‘m ook laten bungelen aan de buitenkant met een koord door de oortjes, maar het rammelen dat zorgt bij mijzelf altijd voor de nodige irritatie… Met een gewicht van 68 gram is de gewichtspenalty in ieder geval geen issue. Voor € 37,- is de mok onderdeel van je uitrusting.

De Kanpai fles is een fles gemaakt van dubbelwandige roestvrijstaal die daartussen vacuüm geïsoleerd is. In het Nederlands zouden we het over een thermosfles hebben, maar eerlijk is eerlijk de naam Kanpai fles staat toch een heel stuk mooier. De Kanpai fles moet zo’n 355 gram wegen, heeft een inhoud van net iets meer dan een halve liter en kost € 120,-

Explore Lijn

De Snow Peak X Rapha past het beste bij de Explore lijn van Rapha. De Explore lijn is de kledinglijn voor bikepackers en avonturiers. De nog niet zo lang geleden gepresenteerde Explore Powerweave schoenen vallen bijvoorbeeld onder die lijn. Maar ze hebben nu ook een Lightweight Jacket, Gilet en Merino T-Shirt in de Explore serie.

De twee ‘jasjes’ hebben een klein pakvolume dus makkelijk mee te nemen in één van je bikepacking tassen. Je kunt kiezen uit blauw, of uit een mix van rood en oranje tinten. Die tinten krijgen namen mee als Terracotta, Mustard of Brick. De rode tint van het Merino T-shirt is misschien wel de mooiste van allemaal. Zeker in combinatie met het oranje logo. De Lightweight Jacket kost € 120,- en het Gilet komt op € 110,- En voor € 75,- koop je het Merino T-Shirt.

Ben je bezig met de voorbereidingen van een bikepacking trip, dan zorgen Snow Peak en Rapha er in ieder geval voor dat je in stijl op avontuur kunt gaan. Vandaag alleen nog voor RCC-leden. Zaterdag beschikbaar voor iedereen.

Tags: