Het lijkt een beetje op zo’n schuurvondst. In Italië hebben de mensen van Alba een mal gevonden van een 20-jaar oud model zonnebril. En die hebben ze nieuw leven ingeblazen!

De mode van weleer kan weer. Vind je ergens nog een retro fietstrui of -accessoire en heeft het de juiste kleuren, dan kan je daar prima mee voor de dag komen. Zo moeten ze bij Alba in ieder geval wel gedacht hebben. Die hebben een oude mal van een model zonnebril uit 1988 gevonden en weer in gebruik genomen. Het model lijkt sterk op Oakley’s Razor Blade, die het merk zelf al een keer opnieuw uitbracht. Met name de poten tonen grote gelijkenis. Hoe dan ook, Alba Optics verkoopt de bril nu weer met een groot aantal verschillende frames en lenzen. De brillen worden met de hand gemaakt in Italië en dat is dan wel weer speciaal.

De brillen variëren van € 149,- tot € 169,- in prijs. Het verschil is afhankelijk van het type lens. Die zijn ook los te koop van € 29,- tot € 69,- euro. De verzending is gratis, wereldwijd. Niet heel goedkoop, niet heel duur, wel heel retro.

Via Alba Optics