Precies op tijd voor het voorjaar lanceerde Castelli een volledig nieuw kledinglijn, de Castelli Espresso collectie. Wat opvalt zijn de vele kleuren waarin zowel de broek als het shirt verkrijgbaar zijn. Hierdoor kan je veel leuke combinaties kunt maken. Wij kregen een setje om te testen, een blauwe broek in combinatie met een groen shirt. Een leuke combinatie, maar voor iedereen is er wel wat leuks te vinden.

80 combinaties mogelijk

Zoals collega Coen al schreef toen de Castelli Espresso kledinglijn gelanceerd werd, kun je met de vele kleuren maar liefst tachtig verschillende combinaties maken. De kledinglijn zit onder de toplijn van Castelli, en dus is deze lijn ook net iets betaalbaarder. En dan is het toch mooi dat je de keuze hebt uit zoveel kleuren, waar het met name bij broeken toch vaak bij donkerblauw en zwart blijft.

De kledinglijn is er ook in een damesvariant, en dan zijn er in totaal 48 verschillende combinaties mogelijk. Best cool, want je kunt dus altijd wel een setje naar je eigen smaak vinden, maar je kunt ook meerdere shirts kopen zodat je verschillende setjes kunt maken. Hieronder onze video over de Castelli Espresso set. Onder de video kan je verder lezen.

Clean en strak shirt

Op de borst van het Espresso shirt zien we het kenmerkende Castelli logo in het klein, en in een iets groter formaat zien we datzelfde logo op het middelste achterzakje terug. Het shirt heeft drie zakjes op de rug. Rechts zit nog een extra zakje met een ritsje, waardoor je dus eigenlijk vier zakjes hebt. Een zakje met rits is altijd handig, om bijvoorbeeld je huis- of autosleutel in op te bergen. Wat verder opvalt zijn de mouwen, want die zijn met een laser gesneden. Daardoor krijg je naadloze mouwen, wat dan weer lekker zit en er strak uit ziet.

Voor de Aero Race 7.0 jersey heeft Castelli de Air_O stof ontwikkeld, die nu ook in de Espresso collectie wordt gebruikt. De stof is elastisch en sluit goed aan, waardoor je een mooie, strakke fit krijgt. Verder geeft Castelli aan dat de stof goed ademt en vocht goed afvoert. Ondanks de strakke fit is de stof lekker comfortabel en multi-inzetbaar. Wat ik daarmee bedoel is dat je het fietsshirt zowel tijdens een koffieritje als tijdens een wedstrijd aan kunt trekken.

Onderaan de zijkanten heeft het shirt een elastische band, en aan de achterkant heeft het shirt een gripper. Dit zorgt ervoor dat het shirt goed op zijn plek blijft zitten en niet omhoog kruipt. Verder heeft het shirt een YKK Vislon rits over de hele lengte en op de achterkant zien we nog een reflecterend streepje voor meer zichtbaarheid.

Espresso fietsbroek met Progetto X2 Air zeem

De Espresso broek is er in acht verschillende kleuren, van bordeauxrood tot belgian blue. Op de ene broekspijp staat de merknaam Castelli in reflecterende letters, en op de andere broekspijp staat het Castelli logo. Op de achterkant zien we twee reflecterende streepjes en verder is de broek strak vormgegeven. Wat opvalt is het extra zakje op de achterkant tussen de bretels. Een handig zakje om bijvoorbeeld een windstopper, handschoenen of extra eten in te stoppen.

De bretels zijn van mesh, waardoor ze goed ventileren. Verder heeft de broek grippers zodat de pijpen op zijn plek blijven De zeem is de Progetto X2 Air, en dat is dezelfde als die in de topmodellen van Castelli te vinden is. Deze zeem is naadloos en bedoeld om de hele dag comfort te geven. Ook hier zien we dus weer dat de technologie uit de topproducten overgeheveld is naar de Espresso collectie.

De fiets op, klaar voor de zomer

Ik test het setje in maat L, in de kleur Sage/Electric Lime (shirt) en Twilight Blue (broek). Een mooie combinatie, maar dat is natuurlijk persoonlijk. Als ik de kleding voor het eerst aantrek valt de strakke maar comfortabele zit direct op, net als de de stretch in het shirt. De stretch is ook handig bij de achterzakjes, omdat je er zo gemakkelijk in kunt komen. De zakjes zijn dus goed bereikbaar en door de stretchstof past er veel in de zakjes. Van het afsluitbare zakje maak ik dankbaar gebruik zodat ik mij geen zorgen hoef te maken over het kwijtraken van een sleutel tijdens het fietsen.

De mouwtjes zijn lekker lang en komen uit tot net boven mijn elleboog. De broek heeft een gemiddelde lengte, en valt ruim boven de knie. Dat had wat mij betreft iets langer gekund, maar dat is mijn persoonlijke voorkeur. Tijdens het fietsen merk ik dat de broek goed blijft zitten en niet omhoog kruipt. De rekbaarheid van de bretels en het shirt zijn echt een pré, omdat dit bijdraagt aan een comfortabele fit. Want ondanks dat de kleding een best strakke fit heeft, voelt het vooral comfortabel aan. De zeem heeft een prettige dikte en voelt heel comfortabel aan, en ook op langere ritten krijg ik geen last van mijn zitvlak.

Inmiddels heb ik de kleding uitvoerig kunnen testen. Belangrijk om te vermelden is dat de kleding niet krimpt of verkleurt in de wasmachine. De stof van het shirt is vrij dun, waardoor het goed ventileert. Ook met hoge temperaturen kun je dit shirt dus prima aan. Als ik de rits van het shirt een stukje open doe blijft de fit intact, dus je blijft er gesoigneerd uitzien. Wat dat betreft zit je met dit setje sowieso wel goed als je het mij vraagt.

Specificaties

Castelli Espresso Jersey
Kleur: Sage/Electric Lime (ook in 9 andere kleuren verkrijgbaar)
Maten: XS-3XL
Prijs: € 120,-

Castelli Espresso Bibshort
Kleur: Twilight Blue (ook in 7 andere kleuren verkrijgbaar)
Maten: XS-3XL
Prijs: € 150,-

Conclusie

Een comfortabele fietskledingset, waar je deze zomer goed mee voor de dag kunt komen. De Espresso set voldoet ruim aan de verwachtingen die ik van tevoren had, en legt de lat hoog voor kleding in dit prijssegment. De looks zijn in orde, en dan met name de vele mogelijkheden tot combineren. Daarnaast zijn de eigenschappen echt dik in orde. Een Progetto X2 Air zeem, naadloze mouwen, Air_O stof en ga zo maar door. Goed om te zien dat materialen en eigenschappen uit de toplijn van Castelli door worden gevoerd in het meer betaalbare segment.

De broek had wat mij betreft net iets langer gemogen, maar dat is een kwestie van persoonlijke voorkeur. Het belangrijkste aan een fietsbroek is voor mij de zeem, zeker op langere ritten. En die komt erg goed uit de test. Maar waar ik nog het meeste over te spreken ben is de prijs in verhouding tot de kwaliteit kleding die je krijgt. € 270,- voor een set is niet goedkoop, maar wel als je het vergelijkt met de topproducten van Castelli, terwijl je alsnog een top fietskledingset krijgt.

Meer info via Castelli Benelux.