Met het voorjaar in aantocht lanceert Castelli een compleet nieuwe kledinglijn. De nieuwe Castelli Espresso kledinglijn bestaat uit een jersey dat verkrijgbaar is in maar liefst tien verschillende kleuren. De bijbehorende bibshort is er in acht verschillende kleuren en samen kan je hiermee dus tachtig verschillende setjes vormen. Lekker combineren dus. Met de Espresso lijn heeft Castelli een kledinglijn die de brug vormt tussen aerodynamica en comfort. De serie zit net onder de toplijn.

Nieuw ontwikkelde Air_O stof voor het shirt

Castelli maakt voor het Espresso shirt gebruik van de Air_O stof die is ontwikkeld voor de Aero Race 7.0 jersey. Deze stof moet ervoor zorgen dat het shirt comfortabel zit maar ook een aansluitende pasvorm heeft. Daarmee is het geschikt voor zowel een relaxt koffie-ritje, als een stevige duurrit of zelfs een wedstrijd. Of zoals Castelli het zelf zegt, een shirt dat je direct weer aan wil doen als het gewassen is.

Deze Air_O stof is elastisch en moet daardoor goed aansluiten zonder dat het zal knellen. De stof zal vocht makkelijk afvoeren en heeft volgens Castelli een goed ademend vermogen. Door de strakke pasvorm komt het shirt ook goed uit de windtunnel test. De mouwen van het shirt zijn met laser gesneden, dus mooi strak afgewerkt zonder gestikte naden. In de taille van het shirt heeft een boord met elastiek, om te voorkomen dat dit gaat hangen als je de drie zakken gevuld hebt. Het rechterzakje heeft nog een extra vakje met rits.

Zoals gezegd zijn er tien verschillende shirts, die allemaal een heel strak design hebben. Het Espresso shirt kost € 120,- en is egaal gekleurd met een subtiel logootje op de linkerschouder en achter op het middelste zakje van de rug. Hierdoor oogt het heel clean en strak. Het meest opvallende shirt is de lime gekleurde, terwijl de rest juist rustige kleuren heeft en daardoor erg stijlvol oogt.

Doppio stof voor de Espresso bibshort

Om toch maar in de koffietermen te blijven is de Espresso bibshort gemaakt van de zachte Doppio stof. Zacht en rekbaar zodat het comfortabel aanvoelt. Qua comfort en pasvorm past het daarmee goed in de lijn samen met het Espresso shirt. De broek zal door deze stof dus goed moeten aansluiten en aan het uiteinde van de pijpen zit een siliconen gripper, die de pijpen op z’n plek zal houden. De uiteinden van de broek zijn, net als bij de mouwen van het shirt, met laser gesneden. Ook hier dus geen gestikte naden, en een strakke afwerking.

De zeem in de broek is de Progetto X2 Air seamless. Deze zeem wordt ook gebruikt in hun topmodel broeken, waar bijvoorbeeld de mannen van Soudal Quick-Step mee rijden. De naadloze zeem is gemaakt om lang mee in het zadel te zitten. De broek kost € 150,- en heeft acht rustige maar stijlvolle kleuren. Van bordeaux rood, lichtgrijs tot ook ‘gewoon’ zwart. De bretels van de broek zijn van mesh. Op de onderrug heeft Castelli nog een extra zakje gemaakt voor extra opbergruimte.

Ook voor dames

De Espresso lijn is er niet alleen voor de heren, maar ook de dames kunnen er lekker mee combineren. De collectie voor de dames bestaat uit acht verschillende kleuren shirts, en zes verschillende kleuren qua broek. Zij kunnen dus in totaal 48 verschillende combinaties maken. Technisch gezien zijn de producten vergelijkbaar met de bovengenoemde mannenitems. Dat geldt ook voor de prijzen die hetzelfde zijn.

De items zijn natuurlijk niet identiek want de pasvorm is aangepast op het vrouwenlichaam. Zo zijn de bretels rekbaar en kan je ze zowel over je borst als rug kruizen. Hierdoor zal het voor dames makkelijker zijn als ze onderweg moeten plassen. Ook specifiek voor de dames is de zeem, waarbij ze gebruik maken van de Progetto X2 Air Seamless Donna uitvoering.

Wij ontvingen van Castelli al een Espresso broek en shirt, waar we de komende periode mee op pad gaan voor een uitgebreide review.

Meer info via Castelli Benelux