Vorig jaar voegde het Amerikaanse Enve met het model MOG een gravelbike toe aan het assortiment. Enve ken je waarschijnlijk vooral van de wielsets en carbon onderdelen, maar inmiddels hebben de Amerikanen ook een leuk assortiment met racers en dus een gravelbike. Vandaag lichten we de MOG uit in een custom design, doorgevoerd tot in de kleinste details.

De MOG is dus een gravelbike, en het model is enkel verkrijgbaar als frameset. Het frame is voorzien van een interne opbergruimte in de onderbuis, en heeft mounts voor het plaatsen van drie bidonhouders. Het frame is geoptimaliseerd voor 42 mm banden, maar er passen banden tot 50 mm in het frame. Verder zien we nog mounts voor tassen en spatborden. Deze custom Enve MOG is ontworpen en opgebouwd door het Filipijnse Six Nine Cycles en voorzien van een Shimano GRX Di2 groepset, in combinatie met een 1X crankstel van het merk Ingrid. Zelfs de decals op de Enve wielen zijn custom. De banden zijn van het merk Tufo en de bidonhouders van Arundel.

Vrijwel alles is meegenomen in het custom design, waar parts als de stuur- en zadelpen toch vaak gewoon zwart blijven. Gaaf gedaan, en dat maakt deze Enve MOG alleen maar specialer. Het design omschrijft zich het best als een combinatie van groene, bruine, beige en grijze tinten die als water in elkaar overvloeien. Behoorlijk kunstig en creatief gedaan, en hoe langer je naar de foto’s kijkt hoe meer details zich ontwaren.

Custom tot in de kleinste details

Een geinig detail zien we op de onderbuis, waar typeaanduiding MOG veranderd is naar OMG. Het is wel duidelijk dat de designers van dit custom design volledig de vrije hand hebben gekregen en lekker zijn losgegaan. Maar het meest bijzondere is nog wel de mate waarin het design is doorgetrokken. Kijk bijvoorbeeld eens naar de zadelpenklem, de spacers bij het balhoofd en de top cap. Verder zien we op de bovenbuis ook nog de quote stay the same? voorbij komen, net als het logo van Pas Normal Studios.

Voor een standaard frameset (inclusief voorvork, balhoofd, stuur en stuurpen en zadelpen) betaal je $ 5.500,-. Deze Enve MOG inclusief wielset, groepset en custom design zal ongetwijfeld ruim boven de € 10.000,- uitkomen. 

Meer info via Enve.