Koga bestaat vijftig jaar en dat viert het merk met een Anniversary Edition van de Koga Colmaro Extreme gravelbike. Van deze aluminium gravelbike worden er slechts 50 gemaakt, en dat maakt ‘m toch behoorlijk uniek.

Colmaro Extreme voor ruige ritten en bikepack avonturen

De Colmaro gravelbike is er in verschillende uitvoeringen en de Extreme uitvoering is bedoeld voor de ruigere ritten en bikepack avonturen. Dit zie je terug in de geveerde voorvork, 50 millimeter banden en endurance geometrie. Ook zien we veel mounts voor het bevestigen van spatborden en bikepacking gear. Ook heb je de mogelijkheid om een dropper post te installeren.

Matzwart frame met goudkleurige details

De gravelbike heeft een matzwart frame en wat opvalt zijn de goudkleurige details. Allereerst de merknaam op de onderbuis natuurlijk, maar ook de ketting valt lekker op. Ook op de bovenbuis en het balhoofd zien we goudkleurige decals terugkomen. Op de zitbuis staat nog een mooie verwijzing naar 50 jaar Koga. De velgen, banden, groepset en cockpit zijn allemaal zwart en dat maakt het tot een net geheel.

Prima lijstje aan specificaties

De aluminium Anniversary Edition van de Koga Colmaro Extreme heeft een keurige lijst aan specificaties. Carbon wielen met 38 millimeter hoge velgen, Shimano GRX Di2 2×12-speed groepset, Suntour GV32X geveerde voorvork met 40mm travel, Schwalbe G-One Bite 50mm banden en een Selle San Marco zadel. Keurig!

De Koga Colmaro Extreme Anniversary Edition kost € 4.499,- en is dus gelimiteerd verkrijgbaar, want er zijn maar 50 stuks gemaakt. Je hebt de keuze uit de framematen 46, 49, 52, 55 of 59 centimeter. De tassen van XLC krijg je erbij.

Meer info via Koga.