Omdat het 5 maart alweer de tijd is voor de Strade Bianche, komt sponsor Koo met een limited editie van de Demos fietsbril. Koo is al 6 jaar sponsor en ze vonden een speciale editie wel een leuke manier om daar aandacht voor te vragen.

Niet de eerste keer, want afgelopen zomer hadden ze ook al een limited uitvoering van de Koo Nova voor de Ironman. De Koo Demos lijkt een zonnebril met een volledig montuur, als je snel kijkt. Maar de onderkant van de lens is deels zonder frame. Die Zeiss lens is speciaal gemaakt voor deze Strade Bianche editie. Deze heeft de rode kleur die zo kenmerkend is voor het logo van de Strade Bianche. Ik ben benieuwd hoe dat rood met de naam Siena Red, de wereld kleurt wanneer je er doorheen kijkt.

Het montuur is wit met een grijsachtige spikkel wat de stoffige wegen van de ‘sterrate’ wegen afbeeld. Een lekker bijzondere bril is het zo geworden. Tijdens de Strade Bianche rijden de renners van Trek Segafredo met deze bril. De adviesprijs is € 175,-. Meer info via Koo of via de verdeler van Koo.