Vraag naar een bekende triatlonwedstrijd en bijna iedereen zal de Ironman opnoemen. Als je een bril maakt voor een triatlon-publiek dan is een samenwerking met de Ironman een slimme zet! Dat heeft KOO met de Nova Limited gedaan. De Nova ziet er met zijn slanke pootjes en frameloze lens niet alleen licht uit, maar is dat ook echt met een gewicht van 21 gram.

De Nova heeft een torische lens van Zeiss. Die torische lens zorgt ervoor dat de bril extra strak rond het gezicht loopt. Een wrap-around fit noemt KOO dat. Positieve van zo’n wrap-around fit is dat zonlicht ook aan de zijkant wordt geblokt, en je vermindert ook de drag. En als elke seconde (of watt) telt, is dat belangrijk!

De dunne pootjes zijn flexibel, dus ze kunnen worden aangepast voor verschillende hoofdgroottes. Rubber op de pootjes moet ervoor zorgen dat de bril goed op je hoofd blijft zitten. KOO belooft dat ze de bril ook in de regen op zijn plek blijft. Voor € 180,- is de KOO Nova te koop en dan heb je voor de lens de keuze uit de kleuren: rood, groen, turquoise en zilver.

Meer info op de website van Koo.