Helaas is het niet altijd leuk nieuws dat we brengen. Want ben je eigenaar van een Pro Vibe aluminium stuurpen, dan kan het zijn dat deze scheuren gaat vertonen. Shimano, waar het merk Pro onder valt, heeft geconstateerd dat de Pro Vibe aluminium stuurpennen onder bepaalde omstandigheden kan gaan scheuren. Het gaat specifiek om de Pro Vibe aluminium stuurpennen met de kenmerkende ‘V-vorm’ op de voorkant.

Aangeschaft na 1 mei 2020

De stuurpen werd, samen met de Pro Vibe aero cockpit al in 2016 geïntroduceerd. De terugroepactie geldt specifiek voor stuurpennen die zijn aangeschaft na 1 mei 2020. Om zeker te weten of dit jouw stuurpen betreft kan je onderstaand schema volgen. Als blijkt dat je een stuurpen hebt, die binnen de terugroepactie valt, vraagt Shimano om deze per direct niet meer te gebruiken.

In het schema zie je stapsgewijs hoe je kan controleren welke stuurpennen er worden teruggeroepen. Heb je een stuurpen gekocht na 1 mei, en heeft deze geen AL 7075 codering aan de onderzijde, dan is deze defect. Heeft je stuurpen wel de AL 7075 codering, demonteer dan je stuur en controleer de code aan de binnenkant. Stuurpennen met de codes FF, FI, FC, FG, FA, EF, EK, EE, ED en EH zijn ook defect en zullen ook moeten worden gedemonteerd en retour gestuurd.

Ben je eigenaar van een stuurpen die binnen de terugroepactie valt, kan je contact opnemen met de dealer waar je de fiets, of stuurpen hebt gekocht. Daar kan de stuurpen worden vervangen, of worden vergoed.

via Pro

Tags: