In het assortiment van het Britse componentenmerk AbsoluteBLACK zien we al een aantal jaar een carbon derailleurkooi, maar nu is daar een titanium variant aan toegevoegd. Net als bij de carbon derailleurkooi van AbsoluteBLACK is het onderste derailleurwieltje open, en dat ziet er toch wel cool uit. De titanium versie is prijzig, maar vooral de wijze van bestellen is noemenswaardig. Maar daarover later meer.

Titanium kooi en keramische lagers

De kooi is dus van titanium en de derailleurwieltjes hebben keramische lagers. Het bovenste en kleinste derailleurwieltje heeft 12 tanden en de onderste heeft 18 tanden. Het titanium deel bestaat uit één stuk. Maar de meest opvallende feature van deze derailleurkooi is toch wel het open midden van het onderste wieltje, en dat maakt deze derailleurkooi wat mij betreft alleen al qua looks al een serieuze upgrade voor je racer.

Enkel voor Shimano Dura Ace 12-speed

De derailleurkooi weegt 77.5 gram en is enkel geschikt voor de nieuwste Shimano Dura Ace 12-speed groepset. De kooi is compatibel met cassettes tot maximaal 34 tanden. XRing rubbers zorgen voor een stillere werking van de wieltjes. Naast de oliekleur van het onderste derailleurwieltje op de foto’s heb je ook nog de keuze uit de kleuren zwart, titanium, rood en goud.

Je kunt ‘m niet zomaar bestellen

En nu moeten we het nog even over de prijs en de bestelwijze hebben, want daar is iets bijzonders mee aan de hand. Ik noemde al dat het een prijzig product is, en met een verkoopprijs van € 989,- is daar niets aan gelogen dacht ik zo. Maar in tegenstelling tot de andere producten van AbsoluteBLACK bestel je ‘m niet eenvoudig online. Je dient namelijk een foto van je racer op te sturen, waarna AbsoluteBLACK beslist of jouw racer waardig genoeg is om te upgraden met de nieuwe titanium derailleurkooi. Best bijzonder toch?

Meer info via AbsoluteBLACK.