Dat de UCI het gravelen heeft omarmd, mag duidelijk zijn met de UCI Gravel Series. Komend jaar 2023 staat er ook weer een reeks internationale gravel wedstrijden gepland. Tijdens deze wedstrijden kan je je ook kwalificeren voor het heuse WK.

De wedstrijd in Nederland, de Gravel Fondo Limburg, zal worden gereden in en rond Valkenburg. En wel op zondag 30 april 2023. En omdat deze onderdeel is van de UCI Gravel World Series kwalificeer je je voor het WK als je bij de beste 25% eindigd. Het wordt trouwens lekker druk in Valkenburg want de week erna wordt er de UCI World Cup MTB Cross Country gereden, maar dat terzijde.

Je kan bij de Gravel Fondo Limburg ook gewoon meedoen als je een lekkere gravelwedstrijd wil rijden. Dus wel de wedstrijd beleving, maar gewoon voor de lol. Iedereen kan meedoen, zelfs als je geen wedstrijdlicentie hebt, dan rij je mee met een daglicentie. De start en finish is bij het Shimano Experience Center in Valkenburg. Daar wordt ook een festivalterrein ingericht. Inschrijven (early bird) kan vanaf januari en kost € 55,-.

Dan heb je alweer een lekker trainingsdoel voor 2023. Meer info via Gravel Fondo Limburg