Ludiek? Jazeker! Nodig? Misschien wel, zodat we nog meer met een fietsbel gaan rijden. Vandaar dat vandaag, 13 september tot Dag van de fietsbel is uitgeroepen door CloseTheGap. Je kan ze kennen van de HideMyBell, die fietscomputerhouder waaronder slim een belletje is gemonteerd.

Het doel van deze aktie is om de “verkeersveiligheid te vergroten en ergernissen te voorkomen”, zoals ze zelf aangeven. Het bekende verhaal is natuurlijk dat we met elkaar de weg en de fietspaden moeten delen. Alleen ondanks dat dat bij iedereen bekend is, gaat het nog steeds niet altijd even soepel. Even bellen voordat je iemand inhaalt, voorkomt dat er agressief wordt geschreeuwd. Want ondanks dat het vaak niet agressief is bedoeld, komt het vaak wel zo over.

Omdat CloseTheGap samenwerkt met Team Jumbo-Visma hebben ze Robert Gesink gevraagd naar zijn mening, en hij heeft een soortgelijke mening: “Wanneer de fietspaden in Nederland druk zijn is het echt wel een uitkomst. Roepen dat je wilt inhalen wordt al snel als agressief bestempeld, en begrijpelijk.”

Nou wordt bellen ook niet altijd gewaardeerd, blijkt uit mijn ervaring toen ik te horen kreeg: “BEL NIET ZO HARD!” Toevallig of misschien wel om die reden, is het gisteren ook de dag van de migraine. ;-). Maar het merendeel kan een belletje wel waarderen. Laten we vooral lief zijn voor elkaar en een belletje kan daarbij helpen.

Via CloseTheGap