In de wielerwereld wordt er constant gezocht naar waar er nog winst te behalen is. Of dit nu gaat om gewicht, aerodynamica of stijfheid: alle winst is goed. En als die winst ook nog bijdraagt aan een stukje veiligheid is het natuurlijk helemaal mooi meegenomen. Een goed voorbeeld van innovatie van de laatste jaren is het futuristische stuur op de Cérvelo S5 en de Cervélo P5 tijdritfietsen waar de nu mannen en vrouwen van Team Jumbo-Visma mee koersen en trainen. Vanuit de samenwerking tussen Team Jumbo-Visma en CloseTheGap zijn ze de computermounts, die je kent van de HideMyBell, gaan customizen.

Wat daarbij als eerste opvalt is natuurlijk de aangepaste kleur. Zwart, met een gele insert zodat het mooi past bij de kleuren van Jumbo-Visma. Voor de Cervélo R5 met een ‘gewoon’ rond stuur kunnen de renners gebruik maken van de HideMyBell raceday sl. Hierbij is het moertje aan de onderkant weggelaten om gewicht te besparen. Voor de wedstrijd kan de bel eraf gehaald worden zodat er nog wat gewicht wordt bespaard. De HideMyBell raceday s5 is speciaal gemaakt voor het futuristische Cervélo stuur en kan worden gebruikt voor de trainingen. Deze heeft namelijk wel het moertje voor het monteren van accessoires zoals een lampje.

Er ook een wedstrijd uitvoering voor de S5 maar dan is het eigenlijk geen HideMyBell meer. De bel is er afgehaald om de houder zo licht mogelijk te maken. Hij is ook compacter gemaakt zodat er precies een Garmin Edge 830 computer op past, want dat is de computer waarmee de renners koersen. Ook bij de Raceday TT P5 ontbreekt de mogelijkheid om een bel te monteren. Deze compacte, kromme houder is op maat gemaakt voor het tijdritstuur van de Cervélo P5. Met maar 15 gram is dit de meest lichte mount van de serie.

Meer info via CloseTheGap