All new Vittoria tyre collection @ Eurobike 2015 | Racefietsblog.nl

We liepen er bijna aan voorbij tijdens Eurobike, maar een wat betere blik op het rubber van Vittoria leerde ons dat er iets aan de hand was. Waar zijn al die diamantvormige profielen gebleven? Waar is de groene zijwand van de “Roubaix-band”? Dat is allemaal verdwenen.

Alle banden maken nu gebruik van Graphene, het materiaal dat ze vorig jaar al introduceerden voor hun wielen. Naar eigen zeggen is Vittoria van tradionele bandenmaker naar een high-tech pionier geëvolueerd, mede door dit nieuwe materiaal. Als je alles zo eens doorleest aan aanhoort lijkt het haast wel een wondermiddel. Volgens Vittoria vormt het zich naar de omstandigheden. Als de band recht rolt is het rubber op zijn hardst met lage rolweerstand terwijl het bij remmen, bochten en acceleratie de compound iets zachter wordt en daarmee meer grip heeft. De geheel nieuwe Corsa Speed TLR (Tubeless Ready) heeft volgens hen een 40% lagere rolweerstand dan dezelfde band zonder de toepassing van Graphene. De vernieuwde ‘gewone’ Corsa met Graphene zou tot 19% minder rolweerstand bieden. Klinkt goed allemaal!

All new Vittoria tyre collection @ Eurobike 2015  |  Racefietsblog.nlAll new Vittoria tyre collection @ Eurobike 2015  |  Racefietsblog.nl

Rubino Pro Control
Vitorria Rubino Pro Control 2016 @ Eurobike |  Racefietsblog.nl

Rubino Pro Endurance
Vitorria Rubino Pro Endurance 2016 @ Eurobike |  Racefietsblog.nlVittoria-Rubino