En dan bedoel ik niet dat Vredestein persoonlijk de band op je wiel komt monteren, maar ze gaan je er op een andere manier bij helpen. Sinds kort zijn ze weer actief op verschillende Social Media en daar zag ik een aankondiging voorbij komen over video-tutorials. Hiermee gaan ze in verschillende video’s bepaalde onderwerpen stap voor stap laten zien.

De meeste wielrenners die regelmatig op de fiets stappen weten wel wat te doen bij een lekke band onderweg, of hoe je een band wisselt. Maar lang niet alle wielrenners weten hoe dit werkt wanneer je met tubeless ready banden rijdt. Of het weerhoudt ze ervan om met tubeless ready banden te gaan rijden. Persoonlijk wordt ik vaak gevraagd of ik weet hoe je een velg tubeless maakt en of dat eenvoudig is. Het tubeless rijden zit momenteel erg in de lift, maar is voor velen nog een nieuw en onbekende wereld. Een andere minder bekende wereld voor velen, is die van de tube of tubular banden. Deze worden verlijmd op de velg en hebben dus een andere manier van monteren dan een reguliere of tubeless ready band.

Vredestein is momenteel bezig met het maken van vijf verschillende tutorials waarvan drie specifiek voor wielrenners. Bij de video komt er een tekstuele uitleg in beeld, die je uitleg geeft van wat je op beeld ziet. Er zal een tutorial komen over het monteren van een binnenband en buitenband. Voor de meesten zal dit niets nieuws zijn, maar wellicht dat de Expert van Vredestein nog enkele tips en trucs heeft. Een tweede tutorial zal gaan over het monteren van een tubeless ready band. Hierbij komt dan automatisch het gebruik van vloeibare latex aan bod en hoe je dit netjes, zonder morsen in de band krijgt. Laatste tutorial voor de wielrenners is het kitten van tubes.

Zoals gezegd zijn drie van de vijf tutorials voor wielrenners. De twee andere tutorials gaan over vergelijkbare onderwerpen, maar dan gericht op de mountainbike. Het monteren van een binnen en buitenband, en het tubeless ready maken en monteren van de tubeless ready band. We zijn benieuwd…

Via Vredestein