De Rapha Prestige klinkt je misschien bekend in de oren? Dat kan ook zeker kloppen want we reden in 2018 al de Rapha Prestige in de Eifel in Duitsland. Het idee van de Prestige evenementen is dat je met een groep van vier personen deelneemt aan de rit. We hebben het nu over de Prestige rit in Charleroi(België) maar deze ritten worden wereldwijd georganiseerd. Korea, Japan, Taiwan, Amerika en nu dus ook in België.

Rapha Prestige Charleroi

Het idee is dus om met een groep van totaal vier personen deel te nemen. Na de inschrijving, die in dit geval € 100,- is voor vier personen, ontvang je een week vooraf de gegevens van de checkpoints. De Rapha Prestige Charleroi is op 23 oktober 2021 dus je hebt nog even om te trainen. En wat mij betreft ook eindelijk weer een mooi doel om naar toe te trainen.

De Rapha Prestige Eifel, Duitsland

De regels zijn niet moeilijk: start en finish als team en zorg dat je onderweg de checkpoints passeert. De route is niet uitgezet en ook hulp onderweg is niet toegestaan. De bedoeling is dus dat je zelf de route langs de checkpoints bepaalt en ook selfsupported met je team van vier de uitdaging volbrengt. Of, zoals Rapha het zelf omschrijft: Be Prepared. Neem bijvoorbeeld een extra binnenband mee, een goeie pomp en een tooltje. De afstand is niet precies bekend, want je bepaalt zelf de route die je rijdt. Zolang je de checkpoints maar passeert, is het goed. Het kan dus ook zo zijn dat je in de ochtend mensen tegenkomt op een gravelbike en jij met je team voor de racefiets kiest.

Inschrijven voor de Belgische rit van de Rapha Prestige kan via de website van Rapha Prestige Charleroi. Op de overzichtspagina zie je trouwens alle Rapha Prestige ritten van 2021. Ik kan me goed voorstellen dat je met een groep vrienden wil deelnemen aan de Prestige rit op Mallorca, in Denemarken of door het Zwarte Woud in Duitsland.

De Rapha Prestige Hwaseong, Korea
Tags: