De celestegroene kleur van Bianchi, daar gaat mijn hartje toch altijd sneller van kloppen. En uiteraard zien we die kleur ook terug op de nieuwe carbon gravelbike van het Italiaanse merk, de Arcadex. Al moet ik zeggen dat de andere twee kleuren die het merk uitbrengt ook bijzonder mooi zijn. De Arcadex is een gravelbike die gemaakt is om op avontuur te gaan, of te gaan bikepacken.

Impulso om te racen, Arcadex om op avontuur te gaan

Waar we eerder al schreven over de Impulso gravelbike, ziet Bianchi de Arcadex als een tegenhanger van dat model. Want waar de Impulso een gravelbike is om mee te gaan racen, is de Arcadex bedoeld voor de avontuurlijke kant van de gravelscene. Om een bikepacktrip mee te maken bijvoorbeeld, of op fietsvakantie te gaan.

Dat de Arcadex een gravelbike is met de focus op avontuur en bikepacken zien we aan een aantal dingen. Allereerst aan de geometrie, want die is relaxt. Verder zien we veel mounts voor bikepack tassen, én heeft deze gravelbike een interne opbergruimte. Deze ruimte zit verstopt in de onderbuis, onder de bidonhouder. Verder heeft deze gravelbike een tire clearance van 50 millimeter, en is het mogelijk om spatborden te monteren.

In drie kleuren

Naast de groene kleur Celeste brengt Bianchi de Arcadex ook uit in twee andere kleuren. De ene kleur is verkrijgbaar op de Pro versie en heet dark forest green. De andere kleur is verkrijgbaar op de Comp versie en heet metallic sand. Een Bianchi koop je wat mij betreft maar in één kleur, en dat is celestegroen. Maar ik moet toch zeggen dat ik de andere twee kleuren deze gravelbike wel heel goed vind staan, dus wellicht moet ik een uitzondering maken.

Met of zonder verende voorvork?

De Arcadex is er dus in twee uitvoeringen: de Comp en de Pro. De Pro heeft carbon Velomann Terbium 30 wielen, en de Comp heeft een aluminium Fulcrum RapidRed 900 wielset. De Comp kost € 2.999,- en je hebt de keuze uit de Sram Apex Disc 1×12-speed groep en een combinatie van Shimano GRX 610 en GRX 822. De Pro begint bij € 4.199,- en is optioneel verkrijgbaar met een Rockshox Rudy XPLR voorvork met 30 millimeter travel. Qua groepset heb je de keuze uit de elektronische Sram Apex/GX AXS groepset, of met de mechanische Shimano GRX 822 groepset. Als aanvulling heeft Bianchi ook nog eens een collectie van vier bike packing tassen voor op het frame.

Meer info via Bianchi.