Op gravelframes zie je tegenwoordig overal aansluitingen voor tassen, dragers, spatborden en een extra bidonhouder. Een fiets gemaakt voor het avontuur, maar er is natuurlijk ook een groep fietsers die lekker wil knallen over gravelstukken en die dat bikepacken helemaal niet zien zitten. Voor die groep is de Bianchi Impulso Pro misschien een optie, want de focus van de Impulso Pro is snelheid!

Als je de informatie leest over de Impulso Pro merk je gelijk dat er een andere insteek is gekozen. De geometrie is gekozen om een fiets met een scherp stuurgedrag te krijgen. Ze hebben dan ook veel van de kennis van de racefietsen voor deze gravelbike gebruikt. Het frame zou een gewicht van 1100 gram moeten hebben. Wat natuurlijk ook helpt met het race-karakter van de fiets.

Het carbon frame zou stijf moeten zijn, zodat iedere trap raak is en er geen kracht verloren gaat. Ook de achterkant is gericht op stijfheid. Toch moet de achterkant ook een beetje comfort in zich hebben, want Bianchi geeft aan dat de fiets zowel voor het sprinten als cruisen is. Wat op zich weer bijzonder klinkt als je eerst zegt dat het een racer is. Maar wat ze bedoelen is dat je niet gelijk op een wat ruigere gravelstrook uit het zadel worden geworpen. De bredere banden zorgen natuurlijk ook voor comfort. Al is de maximale maat van 38 mm tegenwoordig een beetje aan de smalle kant. Maar als je een gravelbike koopt voor de snelheid is die maat meer dan genoeg en het frame blijft er lekker strak door.

De fiets is afgemonteerd met Shimano GRX 600. De wielen zijn van Velomann met Formula naven. Ook de cockpit en de zadelpen zijn ook van Velomann. Voor het zadel wordt een Selle Italia Model X gebruikt. De banden met bruine skinwalls zijn de Riddler Comps. Die bruine skinwalls staan goed bij de kleuren waar je uit kunt kiezen. Natuurlijk de celeste, maar daarnaast is de gravelbike ook in het groen. Vanaf de zijkant is het haast niet te zien dat het om een Bianchi gaat, want het logo staat op de bovenkant van de buis. Tel het weglaten van allerlei aansluitingen en de minimalistische paintjob bij elkaar op en het resultaat is een strakke en snelle uitziende fiets.

Meer info via Bianchi

Comments are closed.