De CityBrix tas is een Kickstarter project van de mannen van KitBrix. KitBrix is een merk dat verantwoordelijk is voor degelijke, robuust en waterdichte sporttassen voor wielrenners, hardlopers en triatleten. No fuss, just organised kit is de slogan van dit Britse bedrijf. De tassen zijn zo gemaakt dat je deze erg overzichtelijk kan inpakken dankzij vele verschillende vakken. In 2013 is KitBrix op de markt gekomen met de sporttas en afgelopen maand hebben de mannen een Kickstarter opgestart om een commuter tas te ontwikkelen: de CityBrix.

De Kickstarter is succesvol gebleken want het bedrag is ruimschoots binnengehaald. Dat betekent dat de CityBrix tas in productie gaat. Mocht je overigens nog willen bijdragen dan kan dat nog steeds. Met het extra geld dat wordt opgehaald worden alle mensen die hebben bijgedragen beloond met een extra presentje naast de te ontvangen CityBrix tas.

De CityBrix tas weegt 1,8 kg en heeft een inhoud van 20 liter. De tas is qua afmeting geschikt als handbagage in het vliegtuig. Het heeft een harde kunststof onderkant zodat hij altijd rechtop blijft staan. Het materiaal is stevig, krasvast en waterdicht. Deze stevigheid zie je terug in het feit dat de tas ook zonder inhoud rechtop blijft staan. De CityBrix heeft twee grote compartimenten waardoor je verschillende items gescheiden kan opbergen. Door deze aparte vakken kan je schone en vieze kleding of schoenen meenemen zonder dat het in contact komt met de overige spullen. Zelf geven de mannen aan dat je op deze manier je werk en trainingsspullen tegelijkertijd kan meenemen in één tas. Een compartiment is groot genoeg voor een paar schoenen tot maat 46.

Tussen het rugpaneel en de grote compartimenten zit er ruimte om een laptop, tablet, telefoon of andere accessoires op te bergen. Deze opbergruimte maakt de tas ook geschikt voor het gebruik tijdens je werk. De bovenkant en voorkant van de tas zijn voorzien van een stevig handvat. Aan de zijkanten zit een vak waar je een bidon (of andere fles) met drinken in kan meenemen. De schouderbanden kan je met een borstband aan elkaar klikken zodat deze tijdens het commuten goed op je rug blijft zitten. Op de linker schouderband zit een klein vakje dat groot genoeg is voor een pinpas of creditcard. In het oogpunt van veiligheid wordt de tas geleverd met fluorescerend gele hoes die je over de tas kan doen zodat je beter zichtbaar bent in het verkeer.

De CityBrix tas is door een aantal atleten, die KitBrix ondersteunt, getest en goed bevonden. Onder andere Ed Clancy OBE, die je kan zien in het filmpje op de Kickstarter site en de foto’s hieronder, is een van de atleten die met de CityBrix op pad is geweest. Overigens is Clancy dankzij zijn enorme palmares geridderd in de Orde van het Britse Rijk, vandaar de drie letters OBE achter zijn naam:). Onder andere drie gouden olympische medailles, vier gouden medailles op het WK-baan en meerdere verbeteringen van het wereldrecord ploegenachtervolging staan op zijn naam.

De CityBrix kan je, zoals eerder vermeld, nog backen via Kickstarter. Voor £ 100,- (zo’n € 114,-) ontvang je in maart 2018 een CityBrix rugtas, een t-shirt en een gift-voucher. Laatstgenoemde kan je gebruiken om een vriend of bekende mee te verrassen. De CityBrix tas zal uiteindelijk £ 129,99 (zo’n € 147,-) gaan kosten.

Meer info via de CityBrix Kickstarter