Het Italiaanse Colnago komt met een leuk nieuwtje, want ze hebben een nieuwe gravelbike. Na de C68 Road en de C68 Allroad komt er nu dus een derde bij, de C68 Gravel. Het frame heeft veel weg van de andere C68 modellen, maar heeft een aangepaste geometrie. Colnago focust met deze nieuwe gravelbike op snelheid en presteren.

Gave kleur!

Het frame is mat afgewerkt en heeft een bijzonder gave kleur, blauwgroen-achtig, en het neigt naar een kameleonkleur. De merknaam Colnago staat vrij subtiel op de onderbuis, en leuker zijn de details die we vinden als we wat langer naar het frame kijken. Het Colnago logo bijvoorbeeld, op de voorkant van het balhoofd en op de achterkant van de zitbuis. Dat logo komt ook terug op het rubbertje dat de geïntegreerde zadelpen beschermt tegen vuil. Subtiel, maar wel een cool detail.

Op de liggende achtervork staat de sierlijke tekst realizzato a mano in Italia, en in het Nederlands betekent dat: handgemaakt in Italië. Aan de onderkant van de voorvork staat de typeaanduiding C68. Wat verder opvalt is de one-piece cockpit van Colnago zelf, de CC.01. Het stuur heeft een heel klein beetje flair, de bovenkant is plat en alle kabels zijn keurig weggewerkt.

Aangepaste geometrie

Op het eerste oog lijkt de geometrie hetzelfde als bij de andere C68 modellen, maar toch zijn er een aantal verschillen. Allereerst natuurlijk de maximale bandbreedte, die 45 mm is. Ter vergelijk, de C68 Allroad heeft bijvoorbeeld een maximale bandbreedte van 35 mm. Verder heeft de C68 Gravel een iets hogere stack en een iets langere reach.

De C68 is verkrijgbaar in de framematen 45, 48, 51, 54 en 57 centimeter. Je hebt de keuze uit de blauwgroene kleur zoals op de foto’s, en in een glanszwarte kleur. De goedkoopste uitvoering heeft een mechanische Shimano GRX groepset en kost € 7.250,-. De duurste uitvoering is voorzien van Sram Red AXS en Zipp wielen en kost € 12.010,-.

Meer info via Colnago.