De meesten zullen niet snel vergeten hoe Annemiek van Vleuten in Yorkshire Wereldkampioene werd. Op 105 kilometer van de meet ging ze alleen in de aanval en geen enkele renster heeft haar nog terug gezien. Ik heb met mijn eigen benen gevoeld hoe slopend het parcours van Yorkshire is en dat geeft haar titel wat mij betreft nog meer glans.

Scott Addict RC met schijfremmen
Van Vleuten won in Yorkshire het WK op een Scott Foil met velgremmen. Het aerodynamische model uit de stal van Scott heeft ze ingeruild voor de Scott Addict RC. Dat is niet het enige verschil want met haar nieuwe fiets maakt ze ook de overstap naar schijfremmen.

XXS
Ter ere van haar WK titel heeft Scott haar fiets laten customizen. Het frame is maatje XXS, wat neer komt op een frame van 47 cm. Het frame is bijna volledig glanzend zwart met flakes. Deze hebben alle kleuren van de regenboog en zeker in het zonlicht geeft dit een erg gaaf effect. Dit geldt ook voor de chromen logo’s die, afhankelijk van de lichtinval, verschillende kleuren hebben. Op de voorvork en de zitbuis staan subtiel de regenboogstrepen.

‘Vleuty’
Naast deze custom kleuren hebben ze het frame ook voorzien van haar bijnaam, Vleuty. Dit hebben ze op een toffe manier gecombineerd met de regenboogstrepen, een molen, klomp en een tulp. Hoe Nederlands wil je het hebben?! In de regenboog staat ‘Road World Champion Yorkshire 2019’ te lezen.

105 KM Solo
Bij het bracket van de fiets hebben de designers nog een afbeelding geplaatst met de tekst ‘105 KM Solo’. Uiteraard een verwijzing naar de bijzondere ontsnapping op het WK.

Syncros en Dura Ace
De fiets is afgemonteerd met een volledige Dura Ace Di2 Disc groep. Naast het schakelen en remmen geldt dit ook voor de wielen, die voorzien zijn van Pirelli banden. Het stuur, waar alle kabels volledig zijn geïntegreerd, en de zadelpen zijn van Syncros. Dit eigen merk is ook de leverancier van het stuurlint en zadel, waarmee de fiets compleet is.