Linksom of rechtsom?.. de nieuwe Cervélo RCA is belachelijk duur. $ 10000,- voor een frame.

Ja, daar wordt je wel even stil van. Vond je het al moeilijk om je partner te overtuigen dat een nieuw zadel toch echt wel de investering waard is, dan gaat dit frame er waarschijnlijk niet in zitten voor je. Er worden er in eerste instantie maar 325 stuks van gemaakt, maar het ziet er wel naar uit dat dit een voorloper gaat worden van de opvolger van de R5.

Voor wie is de fiets dan wel bedoeld? Hier een profiel, kijk maar of je je erin herkent: Jij gebruikt je Dogma 2 als stuntfiets; je bent een enorme fan van het Rabobank tijdperk en hebt je Giant Tcr Advanced SL, alhoewel je er niet meer op durft te fietsen, nog wel in de schuur staan; je hebt als tweede fiets deze Scott Foil; Om maar wat voorbeelden te geven. Al moeten deze voorbeelden nog wel wat bijsparen voor de wielen en groep.

Voor iedereen die fietst op de Aston Martin Racefiets, tja die zouden  de Cervelo RCA als “reserve fiets” kunnen aanschaffen.

Dan nu het goede nieuws: De foto’s en video’s zijn voor iedereen beschikbaar… en die zijn toch wel heel erg mooi om naar te kijken. Eerst nog even een korte opsomming van de RCA:

  • gewicht frame: 667 gram (inclusief verf en maat 54)
  • 10,2 watt minder (op 100 Kilojoules op 5 uur fietsen)
  • super stijf frame
Maar kijk even naar de foto’s en video’s voor meer info:
Succes met sparen 🙂