We gaan al bijna het nieuwe jaar in. Nieuw jaar, nieuwe kansen. En misschien wel een nieuwe fiets. Misschien heb je al gekeken op de website van Giant om te weten te komen wat ze in 2020 te koop hebben staan. Wij in ieder geval wel. Maar wij gingen ook langs bij Giant om de fietsen in het echt te zien. En we hebben een aantal van de 2020 fietsen op de foto gezet, zodat je een indruk krijgt hoe de fietsen er in het wild uitzien.

Giant Propel
De Giant Propel Advanced Pro 0 Disc Force staat bovenaan te pronken. De reden? Nou gewoon omdat het een hele dikke bak is. De Propel serie bestaat uit de Aero-racefietsen van Giant. En dat de fiets aerodynamisch is, dat is wel te zien aan de buizen. De rode metallic lak doet het goed op het aero-frame. Het lijkt wel een snoepje. Maar door de zwarte letters en afmontage blijft de fiets rustig en tijdloos. De fiets is afgemonteerd met een Sram Force eTap AXS groep en SLR 1 carbonwielen uit eigen stal. Voor € 6.599,- mag je de fiets meenemen.

Giant Propel Advanced Pro 0 Disc Force – € 6.599,-

Voor wie niet van rood houdt, kan ook kiezen voor de Giant Propel Advanced 1 Pro Disc. Die is in het blauw metallic. Moeilijk om de mooiste kleur te kiezen. Misschien dat de letters de doorslag geven. Want die veranderen van kleur als je er met een andere hoek naar kijkt. Nice! De Advanced Pro 0 is afgemonteerd met een Shimano Ultegra Di2 groep en dezelfde carbon wielen als de Advanced Pro 0. De fiets is met € 5.399,- iets betaalbaarder geprijsd.

Giant Propel Advanced Pro 1 Disc – € 5.399,-
Giant Propel Advanced Pro 1 Disc

Giant Contend SL
Dan over naar de Contend serie. Deze Giant is voor wie op zoek is naar een betaalbare fiets. De fietsen hebben een all-round geometrie met een endurance-zit. Dus je zit wat comfortabeler. Ideaal voor een beginner bijvoorbeeld. Deze rode aluminium Contend SL 2 heb je voor € 1.099,-. Voor die prijs krijg je een Shimano Tiagra afmontage, waarvan de nieuwste generatie prima functioneert weten we uit eigen ervaring.

Giant Contend SL 2 € 1.099,-
Giant Contend SL 2

Nu dacht je misschien als beginner dat je snel een keuze kon maken na het zien van de Giant Contend SL 2. Maar Giant maakt die keuze ietsje moeilijker, want voor € 100,- meer heb je de Tiagra schijfremversie. Beide remmen hebben natuurlijk zo zijn voordelen. De velgremmen zijn lichter, maar de schijfremmen geven een beginnende fietser wel extra zekerheid. Lastig?!

Giant Contend SL 2 Disc Hydraulic – € 1.199,-
Giant Contend SL 2 Disc Hydraulic

Giant TCX
Er komen straks nog meer racefietsen aan, maar we maken eerst even een zijstapje naar de off-road fietsen. We beginnen met de TCX Advanced Pro 0 Force uit de cyclocrossrace van Giant. De paintjob is zondermeer chic te noemen met het zwart, grijs en de gouden letters! En de afmontage met SRAM Force RED eTap AXS afmontage en SLR-1 Carbon wielen zijn ook niet mis. Deze Giant TCX kost € 4.499,-

Giant TCX Advanced Pro 0 Force – € 4.499,-
Giant TCX Advanced Pro 0 Force

Giant Revolt
In het andere spectrum van de off-road fietsen met een krom stuur komen we uit bij de Giant Revolt, de gravelracer van Giant. Gravelracers winnen steeds meer terrein, omdat ze zo breed inzetbaar zijn. Zoals de Giant Revolt Advanced 0 die hieronder is aangekleed met een bikepacking uitrusting. De licht-groene kleur past mooi in de ‘gravelscene’. Deze Revolt is afgemonteerd met Shimano Ultegra. Afwijkend is het crankstel, dat is een Praxis Zayante Carbon met een kleinere 32-48 bladverhouding. Deze Revolt Advanced 0 kost € 3.599,-

Giant Revolt Advanced 0 – € 3.599,-
Giant Revolt Advanced 0

We hebben ook de Giant Revolt Advanced Pro Force op de foto gezet. Het topmodel met een Sram Force eTap AXS afmontage. Het zwarte en ingetogen frame, valt misschien niet zo op. Maar de wielen maken het echt een dikke fiets. De prijs is € 4.499,-

Giant Revolt Advanced Pro Force – € 4.499,-
Giant Revolt Advanced Pro Force

Giant Defy
Weer terug naar de wegfietsen met de Defy, de endurance-serie van Giant. Deze fietsen zijn comfortabel en geschikt voor lange afstanden. Maar door de update van vorig jaar is de fiets ook een stuk aerodynamischer geworden. En dus ook sneller! Deze rode Giant Defy Advanced Pro 1 Force kost € 4.499,-

Giant Defy Advanced Pro 1 Force – € 4.499,-
Giant Defy Advanced Pro 1 Force

Het topmodel in de range van de Defy is de Advanced Pro 0 RED. Een stukje ingetogener dan het rood van de vorige, maar het blauw van de accenten zie je toch maar weinig op andere fietsen. En het mat-zwart met glanzend-zwart doet het altijd goed. De fiets is afgemonteerd met een Sram RED eTap AXS groep en Giant SLR-1 carbon wielen. Voor dit topmodel betaal je € 6.999,-

Giant Defy Advanced Pro 0 RED – € 6.999,-
Giant Defy Advanced Pro 0 RED

Giant TCR
De TCR is de fiets die al het langst in de collectie van Giant zit. De TCR werd beroemd door het compacte frame, dat toen erg vernieuwend was. Er is in al die jaren veel veranderd, maar het compacte frame is gebleven. De huidige TCR ziet er een stuk slanker uit dan de Defy of Propel. Met de velgremmen op de TCR Advanced 2 Pro lijkt de fiets nog slanker. Voor de TCR Advanced 2 Pro betaal je € 1699,- en daarvoor krijg je een 105 afmontage en een carbon-frame.

Giant TCR Advanced 2 Pro Compact – € 1.699,-
Giant TCR Advanced 2 Pro Compact

Er zijn veel versies van de TCR. Een paar stappen hoger in de lijn kom je deze TCR Advanced 1 Disc KOM tegen. Mooie frisse blauwe kleur die lekker opvalt. De prijs voor deze fiets is € 3.449,- en daarvoor krijg je een Shimano Ultegra afmontage en Giant SLR-1 Disc wielen.

Giant TCR Advanced 1 Disc KOM – € 3.449,-
Giant TCR Advanced 1 Disc KOM

En als laatste hebben we de Giant TCR Advanced SL 0 Disc RED. Met € 9.999,- het duurste model dat we op de foto hebben gezet. Mooi ook als je bijvoorbeeld kijkt naar de geïntegreerde zadelpen. En in het ‘echt’ is hij nog luxer dan op de foto. Koop je de fiets dan krijg je namelijk de CADEX disc wielen van Giant. Nog een stapje hoger dan de SLR carbonwielen. Schakelen en remmen doe je met Sram RED eTap AXS groep.

Giant TCR Advanced SL 0 Disc RED – € 9.999 ,-
Giant TCR Advanced SL 0 Disc RED

Meer info over deze of andere modellen via Giant