Een letterlijke lichtgewicht dan. Met de Genesis is het Lazer gelukt om een helm te produceren die minder weegt dan 200 gram. De meest lichte uitvoering van deze helm in maat S weegt slechts 189 gram, en daarmee laat hij veel concurrenten achter zich.

En dat is ook het doel van deze nieuwe tophelm, de concurrentie achter je laten. De helm zal vanmiddag en morgen voor het eerst te zien zijn tijdens het WK. De renners en rensters van Sunweb, Jumbo-Visma en Corendon hebben de beschikking over de Genesis. Voor de consument zal de helm vanaf november in de schappen liggen.

8% meer verkoeling dan zonder helm
Het gewicht van 189 gram (maat S) komt onder andere door de open structuur, met 22 ventilatiegaten. Deze gaten zijn zo gepositioneerd dat ze zorgen voor en nog betere luchtstroom waardoor er zelfs 8% meer verkoeling is gemeten dan rijden zonder helm. Klinkt misschien vreemd, maar dit heeft volgens Shimano te maken met de zuigende werking die ze kunnen creëren. Daarnaast heeft Lazer ook gewicht weten te besparen op hun eigen Advanced Rollsys Fit systeem. Dit is het bekende systeem van Lazer waarmee je de helm helemaal rondom je hoofd kan afstellen met behulp van de draaiknop die bovenop de helm zit.

Met of zonder MIPS
De helm is er in maat S, M of L en wordt geleverd met twee type vullingen. Een race-vulling om te koersen en een comfort-vulling. Deze laatstgenoemde is wat dikker, zodat je wat meer comfort hebt terwijl de race-vulling wat dunner en daardoor lichter is. Een andere keus bij deze helm is de toevoeging van het MIPS systeem. Zonder dit MIPS systeem kost de helm € 219,99. De toevoeging van MIPS kost € 20,- extra. Wil je nog meer aerodynamisch voordeel, of juist met een droog hoofd in de regen rijden, dan is de bekende Aeroshell van Lazer ook te koop voor de nieuwe Genesis. De gekleurde versie kost € 19,99. en ga je voor de “clear”- versie dan kost je dat € 14,99.

Tijdens Eurobike hadden we het geluk dat we de Genesis al van dichtbij konden bekijken. Dit was in de Jumbo-Visma kleuren zoals je op de foto’s kan zien. Daarnaast is de helm ook verkrijgbaar in de kleuren Titanium, Matte Black, Black Red, Flash Orange, Matte Blue, White Black, Flash Yellow.

Meer info via Lazer

De verschillende kleuren
met op de laatste de Aeroshell
Tags:

Comments are closed.