De gravel line-up van Campagnolo wordt uitgebreid. Na de specifieke Ekar 1X13 gravel groepset lanceren ze vandaag de nieuwe Campagnolo Levante wielen. Een set wielen speciaal voor de onverharde wegen. Mooi om te zien dat de Italianen zich weer een beetje meer in het offroad segment begeven.

Levante carbon wielset

Het valt me op dat ze met deze wielen letterlijk en figuurlijk een andere weg in slaan. De naam Levante komt van de warme Mediterrane oostenwind. Ze gaan met deze wielen letterlijk de onverharde weg op en dat doen ze ook met looks. Zo heeft deze wielset een regulier spaakpatroon met straight pull spaken. Dit hebben ze bewust gekozen om ze makkelijker te kunnen vervangen, mocht het nodig zijn. Het meest opvallend aan de wielen vind ik het design van de naam Levante op de velgen. Dit staat groot op de rechterkant van het voorwiel gelaserd. De linkerkant van de velg heeft dan weer het Campagnolo dat erop staat afgebeeld. Bij het achterwiel is dit precies andersom, niet zoals je misschien van Campagnolo gewend bent, maar ik vind het wel gaaf staan.

De wielen hebben een 2-way fit, waarmee Campa bedoelt dat je er clinchers en tubeless banden op kan monteren. Met een binnenbreedte 25 mm zijn ze geschikt voor lekker brede banden. Zelf geven ze aan dat je tot maximaal 76 mm banden kan monteren, al moet dat dan natuurlijk ook in je frame passen.

Mini-hook en N3W body

Voor deze wielset heeft Campagnolo de mini-hook ontwikkeld. Tegenwoordig wordt er steeds vaker gekozen voor hookless velgen, maar daarvoor zijn lang niet alle banden geschikt. Campa’s mini-hook velgrand is daar hun antwoord op. Het is ontwikkeld volgens de Europese maatvoering van de ERTRO en daarmee is deze wielset volgens Campa geschikt voor alle type tubeless of clincher banden. De velgen zijn asymmetrisch voor extra stevigheid en een betere balans.

De wielen hebben natuurlijk een Campagnolo body. De N3W body, die bijvoorbeeld ook op de Campagnolo Bora Ultra WTO wielen wordt gebruikt, is te gebruiken met 11, 12, of 13 speed cassettes. De wielen zijn ook te bestellen met een Shimano/SRAM of SRAM Xdr body. De Levante wielen zijn te koop voor € 1.575,- en dus vanaf nu beschikbaar.

Via Campagnolo

Comments are closed.