Mio zie je misschien wat minder vaak in het straatbeeld dan merken als Wahoo en Garmin, maar de fietscomputers van Mio hebben altijd een hoop functies die de avonturier toch zeker moeten aanspreken. De nieuwe Mio Cyclo Discover met de NeverMiss en SurpriseMe functies is daar een goed voorbeeld van.

De Mio Cycle Discover Connect is een fietscomputer met een 3,5 inch touchscreen in kleur. Met het IPX7 keurmerk kun je veilig door een regenbui. Daarnaast zet de Cycle Discover Connect in op connectiviteit. Met Wifi en Bluetooth kun je draadloos je gegevens delen. Via de MioShare App sta je dan weer in verbinding met Strava of Komoot. En zo moet het delen van routes snel gaan en kun je makkelijk inspiratie opdoen voor nieuwe routes.

NeverMiss en SurpriseMe

In de Mio zelf zit daar trouwens ook een functie in met SurpriseMe. Je kunt dan ingeven hoeveel kilometer je wilt fietsen en dan maakt de Mio een aantal routes in de buurt waar je uit kunt kiezen. Dat zoiets kan, is een groot voordeel van de ingebouwde kaarten. De SurpriseMe functie bestond al, maar de NeverMiss functie is wel nieuwer. Met de NeverMiss kun je voor de route begint een aantal (toeristische) punten aangeven die je echt wilt zien. De Discover Connect geeft dan een berichtje als je er bent en een QR-code. De QR-code kun je met je telefoon scannen en dan komt er eerder opgeslagen informatie over de plek naar voren. Zo heb je een soort van reisgids in je fietscomputer zitten. Met de batterij zou je 10 uur kunnen fietsen.

Zit je op de fiets om te ontdekken dan is deze Mio misschien wel een interessante optie. Voor de Mio Cyclo Discover Connect betaal je € 299,- en is al verkrijgbaar in de winkel. Op de website van Mio vind je meer informatie.