Naar mijn idee is het nog helemaal niet zo lang geleden dat Lazer de Genesis presenteerde. Maar ze ontwikkelen lekker door bij Lazer en presenteren nu de nieuwe Lazer Sphere helm. Dit is een allround helm waarmee elk type renner uit de voeten zou kunnen.

Lazer design

Sinds de komst van de Bullet en de Century helm krijg ik het gevoel dat ze qua design een nieuwe weg zijn ingeslagen. Het oogt strakker en de helmen hebben minder ronde vormen maar toch zie je vrij snel dat het een Lazer helm is. Knap werk en ik vind het nieuwe design er fris en mooi uitzien. En dat kan je ook zeker zeggen van de nieuwe Sphere helm.

Lazer heeft onderzocht dat wielrenners hun hoofd zo’n 15 graden kantelen als ze op de fiets zitten. Met deze gegevens hebben ze de ventilatie kanalen van de helm zo geplaatst dat je hoofd in deze positie langer koel blijft. Voor de Sphere helm heeft Lazer ook een Aeroshell. Deze dunne plastic kap kan je op de helm schuiven voor aerodynamisch voordeel. Bijkomend voordeel is ook dat je hiermee wordt beschermd tegen de regen, waardoor hij in de winter ook goed te gebruiken is.

Mips, of niet

De helm is in veel verschillende variaties verkrijgbaar. En dan heb ik het nog niet eens over de zeven verschillende kleuren waaruit je kunt kiezen. Lazer heeft de helm in vier verschillende maten, van S tot en met XL. Hiermee past de helm op alle hoofden met een omtrek tussen de 52 cm en 64 cm. De XL-uitvoering (61-64 cm) is alleen verkrijgbaar in het zwart.

Naast de keuze uit de verschillende kleuren biedt Lazer de helm ook aan met het MIPS-systeem. Zonder MIPS kost de helm € 139,99 en voor de extra veiligheid met MIPS komt er € 20,- bij. Deze helm komt dan uit op € 159,99.

De helm heeft een retentie systeem dat, zoals je van Lazer gewend bent, aan de bovenkant van de helm strakker of losser gedraaid kan worden. Hierdoor is er aan de achterkant veel ruimte, voor mensen met lang haar of een paardenstaart. De helm is getest door het bekende Virginia Tech center en zij hebben de helm met vijf sterren beoordeeld als het om veiligheid gaat.

Alle informatie en de verschillende kleuren zijn te vinden op de website van Lazer en de helm is vanaf nu verkrijgbaar.

One Comment