En dan bedoelen we niet de ‘R’ van Racefietsblog, maar die van Rapha. Ze zijn lekker bezig daar in Groot Brittannië. Eerder deze week lanceerde ze een nieuwe lijn fietskleding voor de stijlvolle stadsfietser en kwam er deze week een heel mooi filmpje online over een heerschap uit Shanghai die wijsheden en oude fietsen verzamelde alsof het niets is. En daar komt vandaag dan de Autumn/Winter collectie voor training en races bij. Zoals we gewend zijn is er een prachtig sfeervol filmpje gemaakt om ons in de juiste heroïsche mood te krijgen. Geschoten in Noorwegen geeft de film je zowaar het gevoel dat het uitdagen van de elementen het hoogst haalbare goed is voor ons fietsers. Het bijbehorende ‘lookbook‘ bevat prachtige platen van eenzame renners in een onherbergzaam landschap.

De collectie zelf bestaat dan ook  voornamelijk uit wind-, kou- en waterwerende kledingstukken die ons warm gaan houden tijdens onze avonturen in de komende donkere maanden. We hebben de collectie nog niet zelf mogen testen of aanschouwen, maar zo op het eerste oog zitten er wel weer een paar nieuwe pareltjes tussen. Opvallend is het gebruik van veel meer kleuren dan we van Rapha gewend zijn. Meestal bestond het palet uit zwart, wit een een streepje roze, dit keer zijn er in het oog springende kleuren als goud, fel blauw en een knal-oranje landen-jersey met ons eigen rood/wit/blauw erin verwerkt. Ook nieuw zijn de Brevet jersey’s waarbij je een hoop bagageruimte op de rug krijgt met ruimte voor een extra opvallend Brevet-vest, een klein zakje op de borst en ruim voldoende reflecterende stroken bijvoorbeeld op de mouwen van het shirt. Ook de dames mogen deze winter gewoon door blijven fietsen van Rapha, er zijn twee nieuwe lange mouwen shirts waarbij het verschil voor in het materiaal lijkt te zitten.

Tot slot zien we nog een aantal nieuwe caps en mutsen, en levert Rapha nu ook een nieuwe set overschoenen waar we wel benieuwd naar zijn. Het gebruiken niet het standaard neopreen materiaal maar een geweven laminaat dat soepeler zou moeten zijn.

De meeste nieuwe producten staan wel al online maar zijn pas vanaf november te koop. Hopelijk houden de elementen zich tot die tijd nog even koest.

rapha-winter5-2013 rapha-winter3-2013 rapha-winter2-2013 rapha-winter-2013