Ook dit jaar organiseert Rapha de Black Friday ride en wel op vrijdag 25 november. Bij Black Friday denk je natuurlijk snel aan grote kortingen, maar Rapha gebruikt deze dag voor een heel mooi initiatief. In samenwerking met de Rapha Foundation wil Rapha met de Black Friday ride geld ophalen voor de stichting World Bicycle Relief.

Het doel van de Black Friday ride

De Rapha Foundation doneert aan goede doelen waarbij fietsen centraal staan. Het doel van de Rapha Foundation met de Black Friday Ride is om gezamenlijk met alle deelnemers wereldwijd minimaal 1 miljoen kilometer te fietsen op vrijdag 25 november. Als dit lukt, zal de Rapha Foundation 150.000 dollar doneren ter ondersteuning van het het ‘communities on the move’ programma van World Bicycle Relief in Kasunga, Malawi.

World Bicycle Relief

Het World Bicycle Relief omschrijft zichzelf als een organisatie die zich inzet om individuen in staat te stellen om toegang te krijgen tot onderwijs, gezondheidszorg en economische kansen door middel van fietsen. Denk bijvoorbeeld aan een doktersbezoek of naar school gaan wat per fiets wel kan maar lopend niet. Tot op heden heeft World Bicycle Relief meer dan 675.000 fietsen afgeleverd en meer dan 2700 monteurs opgeleid in Afrika, Zuidoost-Azië en Zuid-Amerika.

Iedereen kan meedoen

Meedoen is heel eenvoudig. Via Strava kun je meedoen aan de gelijknamige challenge om je gemaakte kilometers die dag mee te laten tellen. Het maakt niet uit hoeveel kilometer je die dag fietst, elke kilometer telt. Op social media kun je tijdens je rit @rapha taggen en gebruik maken van de hashtag #raphablackfridayride. En woon je in of rondom Amsterdam? Dan kun je ook meefietsen vanaf het Rapha Clubhouse in de Wolvenstraat, Amsterdam, waar 25 november om 08:00 ’s ochtends de Black Friday Sunrise ride vertrekt. Voor dit laatste kan je je opgeven via deze link.

Meer info vind je op de website van Rapha.

Tags: