Het einde van 2022 nadert en dan begint het bij veel wielrenners alweer te kriebelen. Dé eindejaars uitdaging staat weer voor de deur. De Rapha Festive 500! Dit jaar alweer de 13e editie van deze uitdaging. De uitdaging is ook nu weer om tussen kerst en nieuwjaar 500 kilometer op de fiets af te leggen.

Aanmelden en Rapha Rides

If it isn’t on Strava, it didn’t happen! En dat geldt zeker voor deze uitdaging want het aanmelden en het bijhouden van de kilometers gaat via Strava. Via deze link kan je deelnemen aan de challenge en kan je naast je eigen kilometers ook zien hoe andere deelnemers het er vanaf brengen. Als je de Festive 500 hebt volbracht, krijg je een digitale badge op je Strava profiel maar maak je ook kans op het winnen van een Open UP gravelbike.

Wat mij van mijn deelname vorig jaar is bijgebleven, dat de kilometers die ik alleen fietste het langste duren. Goed gezelschap is natuurlijk altijd welkom, maar het maakt de uitdaging ook een stuk aangenamer. Vanaf het Rapha Clubhouse in Amsterdam worden er (bijna) dagelijks groepsritten georganiseerd voor de Festive 500. Dit varieert van rustige ritten met een tempo rond de 25 km/u tot snelle en langere ritten waarbij het gemiddelde boven de 30 km/u zal liggen. Ook wordt er een gravelride georganiseerd en voor de echte die-hards is er de Festive 500 in-one-go! Op 28 december kan je met een groep de hele Festive 500 in één keer afwerken.

Festive 500 collectie

Ook dit is geen verrassing meer, want elk jaar presenteert Rapha een aantal exclusieve items rondom de Festive 500. Het design is dit jaar fris door de lichte kleuren. Vooral licht geel en roze met paarse en witte blokken over het shirt. Een opvallend en mooi ontwerp als je mij vraagt. Qua kleding bestaat de collectie dit jaar uit het Pro Team Long Sleeve Training jersey en een Indoor Training tank voor zowel heren als dames. Daarnaast hebben ze verschillende accessoires met hetzelfde design als de kleding. Zo is er een musette, bidon, koersklak, sokken en een muts voor na je training.

Via Rapha