Keigave fietsen, daar gaat ons hart sneller van kloppen op de redactie van Racefietsblog. En de Repete R3: Reason valt zeker te weten in het rijtje keigave fietsen. Fietsenmerk Repete bouwt in het Tsjechische Praag stalen racefietsen met de hand, en dat gaat ze heel goed af als je het mij vraagt.

Klassieke rechte buizen

Het frame is dus gemaakt van stalen buizen, van Columbus Spirit HSS staal. En dat uit zich in een frame met klassieke, rechte buizen. Zo komt de staande achtervork bijvoorbeeld uit bij de bovenkant van de zitbuis en heeft het balhoofd een klassieke ronde vorm. Maar toch zie je wel degelijk dat het om een moderne fiets gaat, want kijk maar eens naar de zadelpenklem. Deze is heel sierlijk en eenvoudig vorm gegeven aan de achterkant van de zitbuis met een M5 schroefje. Ook de lasnaden zijn keurig weggewerkt, en dat ziet er gelikt uit.

Met de hand gespoten in eigen fabriek

Zelfs het spuitwerk wordt bij Repete met de hand gedaan, en ook dat gebeurt in de eigen fabriek. De fiets op de foto’s is voorzien van een matte ijsblauwe kleur, in combinatie met de merknaam Repete in drievoud in het knalblauw op de onderbuis. De merknaam Repete staat als het ware drie keer boven elkaar op het frame, waardoor aan de ene kant van het frame de letters rechtop staan, en aan de andere kant ondersteboven. Op de voorkant van het balhoofd staat de letter R en bij het bracket zie je de typeaanduiding, het gebruikte staalsoort en ‘made in Czech Republic’ staan.

Carbon voorvork van Enve

De voorvork is dan wel weer van carbon gemaakt, Repete kiest voor een Enve voorvork waar de remkabels doorheen lopen. Uiteraard is de voorvork netjes meegespoten in de framekleur. Dat geldt ook voor de stuurpen, en dat zorgt voor een strak geheel als je het mij vraagt. Het frame kan banden met een maximale breedte van 35 millimeter aan en is enkel geschikt voor elektronische schakelgroepen.

De racer op de foto’s is afgemonteerd met de Sram Force AXS groepset. De wielen, de zadelpen en het stuur zijn allemaal van Enve. Het zadel is van Fizik en qua banden kiest Repete voor de Goodyear Eagle F1. Maar die afmontage is puur indicatief, want Repete verkoopt de R3: Reason standaard als frameset in zes verschillende maten, en dat kost je € 5.600,-. Je krijgt dan het frame in een kleur naar keuze, inclusief voorvork, steekassen en kabelgeleiders.

In samenspraak met Repete is het ook mogelijk om de volledige fiets afgemonteerd te krijgen, in een afmontage naar keuze. Zo rolt er dan een fiets uit die volledig op jouw wensen is gemaakt, en daar hangt ook een op maat gemaakt prijskaartje aan.

Meer info via Repete.