Cancellara is al een paar jaar gestopt met wielrennen, maar het blijft één van mijn favoriete renners. En ik denk dat het voor wel meer wielerliefhebbers opgaat. Merken werken in ieder geval nog graag samen met Cancellara. Het Zwitserse Suplest heeft het ook voor elkaar gekregen om de met de Zwitserse renner samen te werken. Ze hebben de schoen al eerder aangekondigd, maar nu is de Limited Cancellara Edition schoen ter ere van zijn overwinningen echt te koop.

De schoen is stijlvol en ingetogen met alleen maar zwart en goud. Past goed bij de rustige Cancellara. In zwarte onopvallende letters wordt gerefereerd aan zijn prestaties: 146 podiumplekken, 4 x Wereldkampioen tijdrijden, 2 x Olympisch kampioen tijdrijden, 3x Parijs-Roubaix en Ronde van Vlaanderen en 1x Milaan-San Remo. Een carrière om u tegen te zeggen. Op de tong van de schoen staat in het klein het logo van Cancellara in het goud.

De schoen zelf is op basis van de Edge+ Road Pro van Suplest. Het topmodel, natuurlijk! De schoen heeft een carbonzool voor de stijfheid, maar om het gewicht nog lager te houden is de core van de zool gevuld met foam. Aan de binnenkant zit een zooltje van Solestar, dat voor extra stabiliteit en comfort moet zorgen. De schoen sluit met twee BOA IP1 sluitingen en om te voorkomen dat de draden drukplekken achterlaten op je voet zit er een CARBONSHIELD, een plaatje van carbon, dat de druk beter verspreidt.

De schoen heeft een prijs van € 379,-. Dat is maar € 20,- meer dan de ‘gewone’ versie, dus dat valt mee. Ben je een grote fan van Cancellara of vind je de schoenen gewoon mooi dan moet je wel snel zijn, want er zijn er maar 250 beschikbaar. Ook moet je even zoeken want je kan ze niet overal vinden. Via een bericht van de importeur kregen we door dat de winkel PELOTON in Kampenhout ze in ieder geval op voorraad heeft gekregen.

Meer info via Suplest