Een multitool is altijd handig om bij je te hebben. Nu zijn deze er in vele verschillende soorten en maten, en het ligt een beetje aan het type fietser dat je bent voor welke tool je kiest. Rij je met een zadeltas, of steek je het gereedschap liever in je jersey? In het laatste geval zal de Spurcycle tool je aanspreken als het om formaat gaat. De afmeting van dit tooltje is slechts 30  mm bij 95mm.

Hoe simpel kan het zijn? Heel simpel dus. Een houder waar je bitjes in doet met een hefboom zodat je kracht kan zetten. De Spurcycle wordt gemaakt van titanium en weegt slechts 90 gram. Of dit het gehele pakketje is of enkel de tool zelf is ons niet bekend. Bij de Spurcycle tool worden tien verchroomde stalen bitjes meegeleverd, zodat je onderweg van de belangrijkste gereedschappen bent voorzien. Inbus, Torx en kruiskop bitjes. Een mooi eenvoudig stukje vakwerk dat de materiaalliefhebber toch aan moet spreken. Dit alles komt in een mooi compact zwart hoesje, met drukknoop. Het hoesje is overigens een fractie groter dan de tool zelf, zodat je het tevens kan gebruiken als portemonneetje voor geld voor de koffiestop onderweg.

De Spurcycle tool is te bestellen via de shop op de website van Spurcycle en kost daar $ 69,-. Omgerekend is dit iets meer dan € 56,-.

via Spurcycle