Het begon allemaal in de jaren tachtig voor 100%. Het merk is helemaal verweven met motorcross en maakt daar nog steeds brillen voor. Ze hebben ook brillen voor op de fiets en dit jaar hebben ze het marketingtechnisch slim aangepakt door samen te werken met niemand minder dan Peter Sagan. Sagan rijdt dus met de 100% brillen en hij hoort bij de top spraakmakende renners van het peloton wat dus veel publiciteit oplevert.

Vandaar dat je Sagan ook her en der voorbij ziet komen met de opvallende bril op zijn neus. De Speedcraft (hoge lens, er is er namelijk ook eentje met een minder hoge lens) doet denken aan de bekende Oakley uit de tijd van Greg Lemond. Maar hij heeft ook wel wat weg van de huidige Jawbreaker van Oakley. Wanneer je goed kijkt, zie je dat de Speedcraft minder randen heeft. Hij is ook erg hoekig en groot. Helemaal wanneer je een renner ziet die de bril op heeft.

De bril is te koop in het zwart, maar ook in allerlei opvallende kleuren. Je kan per bril kiezen uit een kleurige lens of een grijze (smoke) lens. Kies je voor de eerste dan kost de bril je $ 175,- en kies je voor de tweede dan kost de bril je $ 155,- Je krijgt er wel altijd een tweede “low light” lens bij. Al met al een opvallende bril. Hieronder een aantal van de verschillende kleuren.

 

Meer info via 100%

 

 

Tags: