Trainen, gravelen, woon-werkverkeer, met de volledig vernieuwde Outride wielen kun je volgens FFWD alle kanten op. FFWD omschrijft de wielset als all-road, en dat zien we ook terug in de specificaties. De wielen hebben een aluminium velg, DT Swiss naven en een aantrekkelijke prijs.

De kenmerkende decals van FFWD komen ook op het Outride wielset terug

Kenmerkende FFWD looks

De Outride wielset heeft de kenmerkende looks die we van FFWD kennen. Op vier plekken zien we decals. Tegenover het ventiel staat de merknaam in witte letters, en bij het ventiel staat de typeaanduiding Outride. Aan de andere kanten zien we merknaam FFWD staan, in glanszwarte letters. De velgen zelf zijn matzwart, en daarom springen deze decals er mooi uit. Ook de spaaknippels en de spaken zelf zijn zwart en dat zorgt voor een strak geheel.

Ook de spaken en spaaknippels zijn zwart, en het tubeless velglint is al gemonteerd

Dat de wielen voor meerdere doeleinden zijn gemaakt zien we direct als je naar de mogelijke bandbreedtes kijkt, want je hebt de mogelijkheid om banden van 28-50 millimeter te monteren. De velgen zijn tubeless ready en de velgen zijn gemaakt van 6061 aluminium. De interne breedte van de velgen is 25 mm, met een hooked velgrand. De velghoogte is 30 millimeter en een set weegt 1850 gram.

Een multi-inzetbaar wielset, waar je zowel een weg- als gravelband op kunt monteren

DT350 naven

Zoals gezegd zijn de naven van DT Swiss, en FFWD kiest voor de DT350 naven. Deze aluminium naven hebben een 36-tands ratchet systeem. Een mooi setje naven. Qua body heb je de keuze uit de bekende merken zodat je altijd je juiste cassette kunt monteren. De naven zijn matzwart met grijze decals, en dat past ook qua looks keurig bij de rest van het wielset.

Zoals gezegd gaat het hier om een instapwielset van FFWD en dat zie je dan ook terug in de prijs. Ze kosten € 499,- en zijn vanaf halverwege de maand juni verkrijgbaar.

Meer info via FFWD.

DT Swiss DT350 naven
Tags: