In België begint vrijdag alweer de vijftiende editie van Velofollies. De grote fietsbeurs is altijd een feestje om heen te gaan. De laatste editie was in 2020 maar dit jaar mogen we allemaal weer. Naast race- en gravelfietsen zijn er veel mountainbikes, stadsfietsen en e-bikes te zien. De beurs is in Kortrijk dat tegen de Franse grens ligt. De beurs duurt 3 dagen en wij lopen er ook weer rond.

Lange lijst met exposanten

Traditiegetrouw heeft Velofollies een behoorlijke lijst aan exposanten. Ruim 300 exposanten zijn aanwezig en ook veel bekende fietsmerken geven acte de present: we zien onder andere BMC, Canyon, Cervelo, Cube, Giant, Koga, Lapierre, Merida, Scott, Trek, Van Nicholas en Willier op de deelnemerslijst. Andere merken zijn ABUS, BBB Cycling, Bioracer, Continental, FFWD, Garmin, Oakley, Schwalbe, Shimano, SKS, Tacx, Vittoria en Zipp. Maar naast deze merken zijn er nog veel meer. Wat mij betreft is deze beurs dus zeker een bezoekje waard.

Leuks naast alle producten

Ook zijn er nog allerlei andere activiteiten op de beurs. Zo is er een meet & greet met Sven Nys en zijn er interviews met onder andere Tom Boonen, Oscar Freire, José de Cauwer, Patrick Lefevere en Niels Albert. Ook zijn er presentaties over bijvoorbeeld bikefitting, training en voeding. Verder wordt er op zaterdagochtend een mountainbiketocht georganiseerd en is er een testparcours om e-bikes te testen.

Kaarten kosten voor volwassenen € 13,- in de voorverkoop en € 17,- aan de kassa. Kinderen tot 12 jaar betalen € 9,- in de voorverkoop en € 12,- aan de kassa.

Openingstijden:
Vrijdag: 10.00-21.00
Zaterdan en Zondag: 10.00-18.00.

Info via Velofollies