Giant 2016 TCR Advanced SL

“De ultieme, complete fiets”, zo omschrijft Giant de geheel vernieuwde TCR, het vlaggenschip van de Taiwanese fietsenfabrikant. Ze zijn er duidelijk trots op en daar is niets mis mee. De TCR collectie is over de hele lijn vernieuwd. Hierbij een overzicht.

De TCR kennen we misschien allemaal wel want na het einde van het Rabobank Team is Giant snel weer teruggekomen in het profcircuit, waar het nu de mannen van Giant-Alpecin van fietsen voorziet. Kenmerk van de racefiets was en is de slooping bovenbuis en de daardoor ellenlange zadelpen. Aan de grote lijnen is niets veranderd, de TCR blijft duidelijk herkenbaar. Het nieuwe frame is gemaakt van T-800 Advanced SL composiet, gemaakt in Giant’s eigen fabriek. Het is lichtste raceframeset dat ze ooit gemaakt hebben met naar eigen zeggen de hoogste stijfheid-gewichtsverhouding van alle racefietsen op de markt. Ze winden er duidelijk geen doekjes om!

Een integraal onderdeel van de stijfheid die de fiets kan leveren zijn de eigen SLR 0 en SLR 1 ‘wielsystemen’ welke met 30mm en 50mm hoge velgen leverbaar zijn. En net als bij de fiets claimen ze ook bij de wielen een betere stijfheid-gewichtsverhouding te hebben dan bij concurrenten als de Zipp 202 Firecrest, Bontrager Aeolus 3 D3, Roval Rapide CLX 40 en ENVE Smart 3.4 wielen.

De Giant TCR Advanced SL

 

Giant 2016 TCR Advanced SL Giant 2016 TCR Advanced SL Giant 2016 TCR Advanced SLTCR-Advanced-SL_FF_Comp-CyanTCR-Advanced-SL-2_Lime&Black TCR-Advanced-SL-1_Comp-Red-ok

Giant TCR Advanced Pro

Giant 2016 TCR Advanced Pro 0 Giant 2016 TCR Advanced Pro 1

Giant TCR Advanced

Giant 2016 TCR Advanced 2 Giant 2016 TCR Advanced 1

Alle modellen met gedetailleerde informatie zijn te zien op de Giant website