Bij nieuwe events is het altijd weer spannend of het succesvol genoeg is geweest voor een vervolg. Bij de Hammer Series is het afgelopen jaar goed gegaan waardoor er dit jaar een nieuwe editie wordt georganiseerd. Naast de versie in Limburg komt er zelfs uitbreiding naar Noorwegen.

De Hammer Series is een 3-daagse etappekoers. Maar anders dan je gewend bent. Het gaat erom welk team het beste is en om dat te bepalen wordt er elke dag een andere wedstrijd gereden. Eerst is er de Hammer Climb, een klimetappe van een aantal ronden waarbij elke ronde de eerste 10 renners over start/finish punten krijgen. De tweede dag is er de Hammer Sprint volgens hetzelfde concept alleen is het parcours vlak. Dag drie is er de Hammer Chase; een tijdrit waarbij het team dat eerste staat in het klassement als eerste start. Het tweede team start daarna met precies de achterstand als die ze in het klassement hebben. Het derde team daar weer achter. Uiteindelijk is het team dat als eerste over de finish komt de winnaar.

Afgelopen editie won Team Sky het evenement. Komend jaar wordt de Hammer Series gereden van 1 tot 3 juni. Er is dit jaar nog een kick-off van het evenement in Stavanger (Noorwegen) van 25 tot 27 mei. Veel spanning en sensatie! Hieronder nog wat beelden van afgelopen jaar.

Via Hammer Series