Innovaties met betrekking tot fietsen zijn altijd leuk. Hammerhead Navigation houdt navigeren simpel maar biedt toch veel mogelijkheden

Nieuwe technische snufjes zijn altijd leuk en al helemaal als het voor je fiets is natuurlijk. Hammerhead Navigation pakt het navigeren voor de fiets op een geheel eigen manier aan. Het in New York gevestigde team heeft gewerkt aan een tool voor je fiets waarmee navigeren binnen ieders bereik komt. Saying more with less zoals ze zelf zeggen. Het doel is om voldoende informatie te verschaffen voor turn-by-turn navigatie zonder dat je geconcentreerd op een schermpje moet kijken naar een afbeelding of tekst. Hiervoor gebruiken ledjes waardoor je signalen ziet die je zou kunnen vergelijken met de stuurtjes in Formule1 auto’s.

De Hammerhead is afhankelijk van geven  een GPS apparaat dat de route kan bepalen. Hiervoor kan je een iPhone of Android compatible toestel gebruiken. Wanneer je een koppeling hebt gelegd met de Hammerhead en een route hebt gekozen geven de ledjes aan welke kant je op moet. Hierdoor is eigenlijk ook de opmerkelijke ‘T’-vorm en naam ontstaan. Horizontale ledjes geven de richting aan, de verticaal zijn er om informatie over route, snelheid en afstand weer te geven. Daarnaast zou het ook het begin en einde van een Stava-segment aan moeten kunnen geven. Hoe je dat als berijder precies zou moeten aflezen uit een rij ledjes is ons alleen nog niet helemaal duidelijk. Je lijkt wel alle kleuren en patronen handmatig in te kunnen stellen dus waarschijnlijk kan je bijvoorbeeld een specifieke kleur en patroon aan een gebeurtenis – zoals het begin van een Strava segment – koppelen.

Het product is nog niet op de markt, maar nog volop in ontwikkeling en daar hebben ze wat steun voor nodig. Via Dragon Innovation (beetje vergelijkbaar met Kickstarter) kan je ze nog steunen en wellicht ook als een van de eersten een exemplaar ontvangen. Je kan al helpen vanaf USD 68, een heel schappelijk prijs voor navigatie op de fiets! Ze hebben hun minimum investering er op de valreep uit weten te halen, maar wat extra kan natuurlijk nooit kwaad. Kijk op https://www.dragoninnovation.com/projects/23-hammerhead voor meer info.

hammerhead-navi2 hammerhead-navi