De #Festive500 viert dit jaar een jubileum! Het is de tiende keer dat je wordt uitgedaagd om tussen kerstavond en Oud&Nieuw 500 kilometer te fietsen. De jaarlijkse traditie en het doel van deze uitdaging is al tien jaar ongewijzigd. Maar door het bijzondere jaar waar we in zitten, zijn de regels aangepast.

Virtuele #Festive500

De grootste verandering is dat je dit jaar ook op Zwift kan meedoen. De #Festive500 is uitgegroeid tot een evenement met deelnemers over de hele wereld. De uitdaging om in de winter 500 kilometer te rijden klinkt eenvoudiger dan het is, want regen en andere winterse weersomstandigheden maken het een pittige uitdaging. Helaas is het op dit moment niet voor iedereen mogelijk om de elementen te trotseren, vanwege restricties rondom het Covid-19 virus. Het meetellen van de virtuele kilometers zorgt er voor dat de uitdaging toch over de hele wereld kan worden aangegaan. Online worden er tijdens het event dagelijkse groepsritten georganiseerd met race-leaders als Alberto Bettiol, Michael Woods en Justin Williams.

Ga je dit jaar de uitdaging van de #Festive500 aan, dan is ons eigen #WinterHeldenWeekend de perfecte voorbereiding! Al doet de echte die-hard ‘Winter-Warrior’ natuurlijk beide events. Voor beide events geldt dat het niet uitmaakt welke fiets je gebruikt, als je maar fietst! Aanmelden voor de #Festive500 kan via de speciale pagina op Strava, die je hier kan vinden.

Festive500 winactie

Het doel is natuurlijk om de 500 kilometer te volbrengen, maar als deelnemer maak je kans op verschillende prijzen. Als je de #Festive500 volbrengt maak je kans op prijzen zoals een POC Ventral helm, een Wahoo Elemnt Roam bundel. De hoofdprijs is een unieke Canyon Grail gravelbike met SRAM Force eTap. Naast deze reeks met ‘hoofdprijzen’ maak je ook dagelijks kans op prijzen uit de Festive500 collectie als je op Instagram je avonturen deelt met #Festive500.

Festive500 Collectie

Als je niet wilt wachten of je één van de dagelijkse prijzen hebt gewonnen, kun je deze ook bestellen in de webshop. De #Festive500 collectie is ‘limited’ en dus in beperkte oplage beschikbaar. Voor dit jaar bevat de collectie een ‘technical t-shirt (voor mannen en vrouwen), koersklak, ass-saver en een musette. Het design hiervoor is donkerblauw, met een oranje/paarse pixel-afbeelding. Uiteraard staat op alle items de vermelding dat het om de #Festive500 gaat.

Alle details van het event en de Festive500 collectie zijn te vinden op de speciale #Festive500 pagina van Rapha.