Af en toe een beetje sleutelen aan je fiets mag dan leuk zijn, je wilt het toch tot een minimum beperken. Dat kan onder andere door alles in topconditie te houden. Juice Lubes kennen we nog niet zo goed.

Eigenlijk moet je fiets er altijd precies zo uitzien zoals toen je hem uit de doos haalde of in de winkel. Alles blinkend, geen vegen of strepen en een ketting die pijn aan je ogen doet, zo schoon. Helaas is dat niet altijd zo. Je hebt er niet altijd zin in of heb je er de tijd niet voor. Het uit het VK afkomstige Juice Lubes heeft een achtergrond in het mountainbiken, waar je fiets al snel vies wordt, maar hun producten zijn ook voor je racefiets prima te gebruiken. Niet te veel poespas, gewoon de dingen die je minimaal nodig hebt om je fiets schoon te maken en te laten blinken.

De Viking Juice die ze met het pakket meeleveren vinden we wel interessant omdat het geschikt voor zowel droge als natte omstandigheden. Handig, want als het zo goed werkt als ze zeggen dat het doet hoef je voortaan maar 1 flesje kettingsmeer te hebben. Gemaakt in samenwerking met Magnus Backstedt voor Parijs-Roubaix, dus dat geeft ook hoop. Het is erg vloeibaar, en je kan tot vier ‘lagen’ aanbrengen na het ontvetten van je ketting.

De Frame Juice Polish & Protection Spray is een product dat je misschien niet meteen voor je racefiets inzet. We zien het echter wel als een uitkomst als het slecht weer is. Want naast dat het geschikt is om je frame mooi op te poetsen, zorgt het er ook voor dat vuil zich minder makkelijk hecht aan je frame. Ze raden zelfs aan om vlak voordat je vertrekt met slecht weer nog een extra laag aan te brengen (zonder uit te wrijven) zodat vuil en modder nauwelijks kan hechten. Klinkt ons als een mooi middel voor het crossen. Opvallend genoeg hebben ze naast de Viking Juice wel ook nog smeermiddel voor nat en droog, dus je kan alle kanten op.

Alle producten zijn los te krijgen, maar het is eigenlijk veel handiger om een pakket te kopen. Enerzijds omdat dit vaak iets voordeliger is, maar ook omdat je dan meteen alles hebt. Daarvoor heeft Juice Lubes de Scrub’N’Buff pack. Hierin zitten 5 producten die meer dan genoeg zijn voor het onderhouden van je fiets, of dat nou een racefiets, mountainbike of crosser is. In het pakket zitten de volgende producten:

1 x Dirt Juice Super – ontvetter
1 x Dirt Juice – schoonmaken
1 x Frame Juice Polish & Protector Spray
1 x Viking Juice kettingsmeermiddel
1 x Dirty Little Scrubber kettingschoonmaker

Verder heeft Juice Lubes montagepasta voor aluminium en carbon, lagervet, tubeless sealant, handen schoonmaakmiddel en voor de mountainbikers rem- en veringvloeistoffen.

Juice Lubes