Dat Kask snel met de nieuwe Aero fietshelm zou komen was duidelijk. We hadden hem een tijdje geleden al gezien. Jullie misschien ook want hij was nogal opvallend doordat de helm deels over je oren valt. Het is een van de helmen die renners van Ineos afgelopen tijd gebruikten. De nieuwe Kask Nirvana is dan ook een aerohelm en moet nog meer aero zijn dan de andere helmen van Kask, maar ook genoeg ventileren. Hij heeft veel weg van de Utopia Y.

Topmodel met minder drag en meer ventilatie

De data van Kask laten zien dat de helm maar liefst 35% minder drag heeft en 19% meer ventilatie dan de beste helmen aero-helmen op de markt. Ze geven niet aan met welke helmen ze dit hebben getest. Verder heeft de helm de 3D geprinte Multipod padding, de we nog kennen van de Kask Elemento. In de padding hebben ze aan de voorkant en zijkanten merino wol geplaatst wat voor comfort en zweetopname moet zorgen.

3D geprinte Multipod padding

Verder zie je dat ze de kunstleren strap gebruiken voor deze helm. En voor de veiligheid maken ze gebruik van hun eigen Kask WG11 testmethode. De helm vastzetten doe je met het Octofit+ systeem van Kask dat werkt met een draaiknop aan de achterkant. We zijn benieuwd hoe de helm zit die zo over de oren heen valt. Maar gezien onze ervaring met Kask hebben we alle vertrouwen in een fijne pasvorm. De helm is een van de topmodellen van Kask en de Nirvana heeft dan ook een prijskaartje van € 360,-. Het gewicht van de helm is 270 gram in maat M. Je kunt kiezen uit twee maten, namelijk M of L.

Meer info via Kask of de verdeler van Kask, Carbonbike

Octofit+ systeem