Tijdens Eurobike presenteerde Lazer hun nieuwe helm, de Lazer Century. De naam linkt naar het 100-jarige bestaan in 2019 van Lazer. De helm is een soort ‘broertje’ van de Lazer Bullet, waar we Dylan Groenewegen inmiddels twee tour-etappes mee hebben zien winnen. Waar de Bullet een echte aero helm is, is de Century een reguliere helm die met die met behulp van het Twistcap systeem een stukje meer aero te maken is.

Allround met geïntegreerd achterlicht
Het Twistcap systeem is het toevoegen van een kap op de voorkant van de helm, waardoor de helm 3% meer aero wordt. Hierdoor wordt het ventilerende gehalte van de helm met 11 % verminderd, aldus Lazer. De vorm en de lijnen van de helm zijn typisch Lazer en het lijkt wel op een kruising tussen de Lazer Bullet en de Lazer Z1. De helm heeft 18 ventilatiegaten en een aantal interne luchtkanalen. Bij het wisselen van de Twistcap blijft het aantal ventilatiegaten gelijk, echter is de positionering wel anders. Kies je voor de aero variant zijn de ventilatiegaten verder naar achter geplaatst. De helm weegt 277 gram in maat M. De achterkant van de helm loopt rond en heeft midden op de achterkant een geïntegreerd oplaadbaar achterlicht.

De Lazer Century is verkrijgbaar vanaf € 159,95. Voor € 20,- extra heb je de helm inclusief het MIPS-systeem. De helm is verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit, fluorgeel, groen, rood en blauw. De MIPS-uitvoering van de helm is verkrijgbaar in het zwart, wit of fluorgeel. Bij de groene en blauwe helm loopt de kleur naar de achterkant van de helm over naar zwart wat het een snelle uitstraling geeft. De Century zal vanaf oktober 2018 beschikbaar zijn.

Via Bikegear.cc

Tags: